:: UWANG ::

:: IKUTAN YUKK! ::

Minggu, 20 November 2011

dokter umum VS dokter gigi

Salam and hai semua.


Its been a while since i did the last typing ryte? :) I got few stories to share but apparently I dont have strong motivations to do so. I deemed it helps you to become the 'good' and 'euphoria' side of yourself. Where which, you can control your mind to change the perception of negative things to the other way around. So, in this case, the motivations give me the strength so that I can continue typing. LAMEEEEEE~

Oke. Back to the story. Actually im just done with my penelitian. Penelitian ni sama laa macam Final Year Project untuk students kat Malaysia. Ingat lagi tak agak-agak saya pernah post dalam entry yang lepas-lepas? Kalau tak ingat boleh klik sini. [entry]
By the way, kenapa tajuk macam comparing ni? Tak suka kan? Me too. Sebenarnya tajuk tu memang sangat berkait rapat dengan penelitian yang saya buat kali ni. Sebab ada kaitan dengan pemeriksaan gigi dan mulut dan dari tajuk penelitian pun dah boleh agak. In this research, I need to check the oral hygiene and chronic tonsillitis in children and see weither they related or not. And guess what? I PROVE IT RIGHT!!! HAHAHA. After analyse all the data, the result shows there is relation between oral hygiene and tonsillitis chronic. :D 
Thanks a lot to all my babe-friends yang banyak tolong saya and special thanks to Encik Boyfie yang ajar saya cemane nak cek oral hygiene. Tapi pelik laa pulak kan kalau dentist tak reti nak cek mulut orang ni. Kalau dokter umum, macam boleh dimaafkan je kalau tak tahu. Aci tak? Hehehe.
So, jom usha sikit cemane saya jadi dokter gigi sekejap. :)


weight and height for BMI (Body Mass Index)


positive chronic tonsillitis


positive chronic tonsillitis


positive chronic tonsillitis

"bukak mulutnya yang luas yaa, dik..kakak mau liat ni.."

amacam..ada gaya dentist tak? :D

berdedikasi sungguh! 

"nak amek gambar ni..cepat-cepat betulkan tudung.."

"ehhh, tudung aku dah oke ke belum ni? tengok ni.."

alyaa..syima..ana..ayu..emi..THANKS, BABES!! *hugs and kisses*

the REAL DENTIST..thanks drg. Nazrul Amar-to-be.. :)

Thats all for this time. Thanks for reading! Bubbye~ :)

1 komentar:

c@PtA!n a!Dz@M mengatakan...

wah ! nice . language pun dah ala - ala indon neh . hehe .

:: IKLAN ::