:: UWANG ::

:: IKUTAN YUKK! ::

Rabu, 30 November 2011

perasaan tu.

Salam and hai bloggers.

Sekadar nak share satu perasaan yang macam 'fiewwwww...fiewwwww'. Errk. Tak paham eh? Saya tak reti nak eksplen camane perasaan tu. Tapi saya tahu saya rasa. Semacam angin yang bertiup sepoi-sepoi bahasa. Tenang. Dan mendamaikan. Tapi perasaan tu datang bila saya berfikir tentang satu perkara ni je. Bila tengah taip entry or baca blog or tengok cerita or korek hidung, tak rasa pun. Tapi bila saya terfikir je benda tu, saya rasa macam 'fiewwwww...fiewwwww' .Semacam angin yang bertiup sepoi-sepoi bahasa. Tenang. Dan mendamaikan. 

At the same time, rasa tak sabar. Rasa nak bahagia macam orang lain. Rasa macam dah sanggup, rela dan yang sewaktu dengannya. Tapi tak sure laa betul ke tak. Apa-apa pun, saya akan cuba buat yang terbaik. Bila waktunya dah tiba. InsyaAllah. 

Saya kasi satu klu laa. KELIP KELIP MERAH HITAM dan SAYA KELIHATAN GORGEOUS pada waktu itu. :">

"Past is past. I don't really care. Because I love you. Much."

Sabtu, 26 November 2011

godek. jangan tak godek.

Salam and hai semua.

ingat lagi tak dengan head banner ni? saya ingat!! :') *emo giler..huhu*

Sebab dah tak tau nak post apa, jom buang masa ngan saya malam ni dengan menggodek balik entry yang lepas-lepas. Kalau orang terengganu cakap "kelebek, jangang dok kelebek.." Buruk? Bia ahhh. Hehehe.

First entry semasa bergelar seorang blogger. Funny loh. Kalau tak percaya, baca sendiri kat sini. [entry]

Huh? Kenapa entry ni tetiba bertukar jadi macam ni? Pelik nya!!! [entry]

Aduiii. Banyak jugak gambar-gambar yang wujud dalam blog ni. Malu pulak bila tengok balik. Dah laa secoet-secoet je. Huhuhu. [entry] [entry] [entry] [entry] [entry]

Bila first time pergi annual dinner yang betul-betul dinner, camni laa gayanya. Hahaha. [entry]

Haaaaa, agak-agak korang paham tak apa yang aku cuba sampaikan kat entry ni? Hanya orang tertentu yang datang dari negeri tertentu sahaja yang paham. Kuikuikui. [entry]

Entry time homesick. Cam memalukan jek kalau baca balik. Manja jugak aku rupanya. Iskk. :') [entry] [entry]

Tensen weyy idup macam ni dulu. Tak sangka aku dapat melepasinya dengan penuh berdedikasi. *tepuktanganuntukdirisendiri* [entry]

Uiksssss. Apa yang aku tulis sebenarnya ni? Kenapa tak nampak apa-apa? Try korang tengok. [entry] Atau mungkin korang kena usha entry yang selanjutnya. Hahaha. Sila ikut urutan oke! [entry1] [entry2]

Hermmmmm. Dah la dulu. Nak sambung tengok cerita House jap. Pastu nak tidur. Hehehe. 

p/s : bajet ade la kan yang tertipu dengan ayat-ayat pemanis *paksaan* supaya korang tertarik nak klik entry-entry tu kan. tapi kalau tak cuba tak tahu weyhhh *ayat pemanis dan pentarik hati lagi*


Minggu, 20 November 2011

dokter umum VS dokter gigi

Salam and hai semua.


Its been a while since i did the last typing ryte? :) I got few stories to share but apparently I dont have strong motivations to do so. I deemed it helps you to become the 'good' and 'euphoria' side of yourself. Where which, you can control your mind to change the perception of negative things to the other way around. So, in this case, the motivations give me the strength so that I can continue typing. LAMEEEEEE~

Oke. Back to the story. Actually im just done with my penelitian. Penelitian ni sama laa macam Final Year Project untuk students kat Malaysia. Ingat lagi tak agak-agak saya pernah post dalam entry yang lepas-lepas? Kalau tak ingat boleh klik sini. [entry]
By the way, kenapa tajuk macam comparing ni? Tak suka kan? Me too. Sebenarnya tajuk tu memang sangat berkait rapat dengan penelitian yang saya buat kali ni. Sebab ada kaitan dengan pemeriksaan gigi dan mulut dan dari tajuk penelitian pun dah boleh agak. In this research, I need to check the oral hygiene and chronic tonsillitis in children and see weither they related or not. And guess what? I PROVE IT RIGHT!!! HAHAHA. After analyse all the data, the result shows there is relation between oral hygiene and tonsillitis chronic. :D 
Thanks a lot to all my babe-friends yang banyak tolong saya and special thanks to Encik Boyfie yang ajar saya cemane nak cek oral hygiene. Tapi pelik laa pulak kan kalau dentist tak reti nak cek mulut orang ni. Kalau dokter umum, macam boleh dimaafkan je kalau tak tahu. Aci tak? Hehehe.
So, jom usha sikit cemane saya jadi dokter gigi sekejap. :)


weight and height for BMI (Body Mass Index)


positive chronic tonsillitis


positive chronic tonsillitis


positive chronic tonsillitis

"bukak mulutnya yang luas yaa, dik..kakak mau liat ni.."

amacam..ada gaya dentist tak? :D

berdedikasi sungguh! 

"nak amek gambar ni..cepat-cepat betulkan tudung.."

"ehhh, tudung aku dah oke ke belum ni? tengok ni.."

alyaa..syima..ana..ayu..emi..THANKS, BABES!! *hugs and kisses*

the REAL DENTIST..thanks drg. Nazrul Amar-to-be.. :)

Thats all for this time. Thanks for reading! Bubbye~ :)

:: IKLAN ::