:: UWANG ::

:: IKUTAN YUKK! ::

Rabu, 14 September 2011

dan jangan puisi ini disalah tafsir pula.

Salam and hai bloggers sekalian.

Sedang mendengar lagu ini again and again sambil menelaah setiap bait lagu. Lembut jugak hati aku bila tersedar ada air jernih yang mengalir kat pipi. Hati pun kembang kuncup tahan satu perasaan yang tak dapat diluah. Heh. Sensitif sungguh. Tapi betul. Setiap kata-kata dalam lagu ni ada makna yang dalam. Cubalah kita buka hati, minda and then memahami isi lagu yang tersirat. Serious buat aku rasa macam 'haihhhh'. Jom kawan-kawan, play kan kembali lagu ini, dengar ulang-ulang, then fahami bait-baitnya. Mengertilah setiap apa yang disampaikan. InsyaAllah, mungkin ada yang akan tersedar dari mimpi yang panjang.


"bakat dikurnia jangan disalah guna
jangan kufur nikmat yang diberi percuma
guna kelebihan untuk hikmah bersama
jagalah nama hidup penuh pementasan dan drama"

"dan perjalanan yang sejauh ini tertempa
alhamdulillah pilihan dan kesempatan
yang membuat hamba mengerti lebih baik makna diri
semua lebih berarti akan mudah dihayati
Alhamdulillah,Alhamdulillah,Alhamdulillah...."

Tidak ada komentar:

:: IKLAN ::