:: UWANG ::

:: IKUTAN YUKK! ::

Senin, 30 Mei 2011

yukk ikutan liat rumah baru gue di Medan.

Salam and hai bloggers yang comel-comel.
Makin lama makin comel laa korang ni.
Sangat comel mungkin.
Dan lebih comel kalau korang follow ateh. IKUTAN YUKKK!
Oke, waktu mengada-ngada telah tamat.

Walaweyh. Baru sehari tak update blog tapi dah rasa macam seminit je. *terdiam seketika* By the way, agak-ada ada tak yang usha entry aku dulu-dulu? Hehehe. Rasa macam entry dulu-dulu cam best je. Hahaha. Aku obsess dengan blog sendiri. Heh. Sekarang ni nak tunjukkan dekat member-member bloggers semua bout my new house yang aku cerita hari tu. Hari tu? Kapan??? Yah, kerna itu ku bilang tadi, liat di entry ku yang dulu-dulu. Hehehe. Jom melawat rumah baru aii di Medan, Indonesia. Yukkk! (Bukan yuckkkkss oke!)

bila u olls bukak je pintu rumah aii, the first thing yang u olls akan nampak adalah benda-benda berikut [seperti gambar di atas]

pandang sebelah kanan, u olls akan nampak benda-benda ni pulak..kalau pandang kiri, ada dinding putih..tapi ada satu peringatan, JANGAN PANDANG BELAKANG...wuuuuwuuuu (spoooooky sound)

 
jalan setapak ke hadapan, ke kiri pusing!!! eceyhh, dah macam kawad laa plak..tehehehe..bilik belah kiri tu bilik housemate aii, emi..tu bilik study dia..yang belah kanan tu bilik aii lerr..bukan bilik AIR oke..

this one adalah sumber minuman kitorang..kat Indonesia ni, air minuman dia memang dalam bentuk macam ni..kat sini biasanya air minum dia panggil AQUA..AQUA tu merek je sebenarnya..errr, merek in Malay apa eh? ahhh, sudah! aku lupa weyyyy! huhuhu..nanti aku ingat aku kasitau.. T_T yang balang atas tu ada air..balang tu dia panggil galon..as u can see, muncung balang tu diterbalikkan dan dimasukkan kat atas water dispenser tu..boleh je nak masak air paip, tapiiiiii..aku tak berani..huhu..and air paip kat sini dorang panggil air keran..macam keren plak..korang tau keren tu apa? hahaha..keren tu cool laa..dah tau maksud keren, nanti boleh klik kat petak keren untuk reaction korang for this entry (suggested)

maaf, gambar sedikit gelap..pintu yang cerah tu pintu dapur kitorang..yang sebelah kanan tu, bilik tidur emi..dan yang pintu coklat tu toilet emi..bilik kat rumah ni ada 3..tapi 2 bilik kecik, satu bilik sedang..aii dapat bilik sedang..so, emi dapat laa 2 bilik kecik..lagi pun barang dia memang banyak..huhu..almari kat pintu dapur tu almari makanan dan tempat kitorang simpan pinggan mangkuk hayun..

sila jangan terkejut..walaupun kami hanya berdua, tapi ini memang stok makanan kami..mostly we brought it from Malaysia..kat sini mana nak dapat megi Ruski beb! and i think, megi dari Malaysia jauh lebih sedap dari sini..bagi aii laa..sebab aii memang tak suka megi sini..kalau kat sini dorang panggil mi instan instead of megi..

rumah ni takde laa besar sangat, tapi oke laa untuk duduk 2 orang..and tu meja makan kitorang..tepi langsir kaler green tu, pintu depan ryang mula-mula korang masuk tadi..kat langsir yang kaler blue yang 'langsing' tu, i used to use that door after park my scooter..sebab kat sebelah luar tu ada semacam ruang yang memanjang..elok-elok untuk scooter..tapi tu dulu, sekarang scooter aii dah hilang kena kidnapped dengan manusia-manusia durjana..wuwuwuwu..geram nak sumpah jadi katak!

ini lah dapur kami..ala kadar je..lagipun baru pindah, so dapur gas ngan peti kitorang tak beli lagi..since pindah masuk sini, kitorang tak pernah lagi memasak..sebab tu laa nampak macam takde barang sangat..

jalan terus masuk ke dapur, sebelah kanan, u will see these things..tempat basuh and sidai baju..

Haaa, cemane rumah sewa kitorang? Comel kannnnn? Hehehe. Owhh, kat sini dorang tak panggil rumah sewa. Dorang panggil rumah kontrakan. Kontrak kontrak. Macam orang kaya je nak kontrak kontrak laa bagai ni. And kalau asrama pulak, dorang panggil rumah kost. Hmmmm, rasanya tu je laa kut ateh nak share dengan korang for this time. Last but not least, IKUTAN YUKKK! (thats mean COME AND FOLLOW ME!) Tata~

6 komentar:

♥ adibah mazlan ♥ mengatakan...

nak tumpang, nak makanan tu semua bisa ngak ? hihi

e d a y u a t e h mengatakan...

yaa..bisa-bisa aja sihh.. haha

Srikandi Cinta mengatakan...

waawww rumah baru nampak bagus..
semoge selesa di sana :)

e d a y u a t e h mengatakan...

hehehe..this house is good..but the old one is much more btter.. ;)

emma...bukan nama sebenar mengatakan...

eh apsal duk berdua plak nih?housemate dulu mane ilang

e d a y u a t e h mengatakan...

owhh kak emma..nasib baik x letak name sebenar.. :p lagi sorang (ana) pindoh umoh sekali ngn adik die..adik die 09..

:: IKLAN ::