:: UWANG ::

:: IKUTAN YUKK! ::

Kamis, 19 Mei 2011

tengah malam.

Salam. 
[Entry sedikit serius.]

"kau cakap memang bersepah. pung pang pung pang sana sini. tapi hakikat, kau tak berani nak keluar. aku tau. aku nampak. aku ada bukti. aku ada gambar. kau ada sekali kat situ. nanti aku 'copy paste'. atau 'right click' dan 'save as'. nanti aku tunjuk. yee. nanti. itu pun kalau kau nak."

"tak perlu kau nak tunjuk kau baik bila kau tanda petak yang satu itu. walhal kau pun sama macam mereka. dan kalaupun kau tanda petak yang satu itu, takkan tunjuk agama kau takat mana. please deh."

"agama dalam diri kau. prinsip dalam jiwa kau. amanat dalam hati kau. terserah kau mana nak pilih. tapi ingat, Allah Maha Besar. setinggi mana pun jawatan yang kau ada, takkan dapat lawan kuasa Dia. sebesar mana pun pengikut yang kau ada, takkan dapat 'challenge' penyembah Dia. kau ingat tak? atau mungkin lebih tepat kalau aku tanya 'KAU TAHU TAK?"

"aku tak cakap aku baik. tapi sekurang-kurangnya aku cuba. cuba untuk berubah. berubah jadi yang lebih baik."

"dan. aku harap aku jauh dari dunia kau. kau. dan kau. aku tak nak. aku tak tanda pada petak yang satu itu, dan petak yang satu lagi aku biarkan kosong. aku tak kisah."

"mungkin aku tak sehebat kau dalam dunia palsu kau. tapi aku tahu, aku ada Dia. dan aku tak perlukan mana-mana petak untuk tahu Dia wujud. tak perlu. tapi yang aku tahu, aku akan tetap sokong orang yang tahu Dia ada. orang yang sedar Dia wujud. walau dalam diam."

"aku benci setiap kali dengar nama kau dan dunia kau datang tempat aku. buat najis. buat kotor. kau jangan ingat aku tak tahu. aku tau. aku nampak. aku ada bukti. aku ada gambar. kau ada sekali kat situ. nanti aku 'copy paste'. atau 'right click' dan 'save as'. nanti aku tunjuk. yee. nanti. itu pun kalau kau nak."

Tidak ada komentar:

:: IKLAN ::