:: UWANG ::

:: IKUTAN YUKK! ::

Senin, 16 Mei 2011

hangout dengan Fatin Liyana!

Salam and hye to all bloggers!


-FL, den pinjam gambar ekau yoo-

Haaa, amacam tajuk entry aku kali ni? Ngancam tak? Hihihi. Tak ramai blogger yang tak kenal ngan Fatin Liyana ni. Dia merupakan salah seorang blogger yang terkenal di abad ini. Kalau korang tak percaya, try korang usha blog dia kat [sini]. Soooooo, mungkin entry kali ni leh tarik ramai orang ke blog aku. Hahaha. Siot betul pikiran aku kali ni. Tak. Tak. Aku buat entry kali ni just nak share ngan korang je about aku and fwens hangout dengan Fatin Liyana. As we know, si FL ni memang cun habis. Aku pun jeles ngan dia. Hahaha. Tapi takpe laa. Orang cakap kena bersyukur dengan apa yang ada. Oke. Fine lah! >.<

Nak dijadikan cerita, satu hari, housemate aku, Emi, cakap ada member kepada boyfriend dia nak datang Medan. Dari Bandung katanya. Aku pun acuh tak acuh cakap, "Datang la. Medan ni bukan aku punyer pun." Kurang ajar kan? Takde laaaaa. Im not that rude okeh. Aku just cakap "Oke." Then dia cakap lagi, budak perempuan tu nak tumpang tidur rumah kitorang. Aku pun cakap "Ohh, oke." Simple kan aii? heheh. Then dia ajak aku pergi Danao Toba (Toba Lake). Budak perempuan tu nak pergi jalan-jalan kat sana. Aku malas pergi. Poket aku dah mati kering. Then, dorang pun pergi laa. Balik keesokan malamnya. Dan bermulalah cerita.

Malam tu aku lepak-lepak depan lappy. Tengok cerita kalau tak silap. Tetiba Emi mesej cakap nak sampai dah. Aku pun pakai laa elok-elok sikit. Tetamu nak datang rumah laa katakan. Huhu. Sampai je dorang kat rumah, aku tak keluar lagi bilik. Then, budak perempuan tu dah masuk bilik. So, time aku keluar bilik tu tak sempat la nak tengok. Series aku tak  tahu siapa yang datang. Bila budak perempuan tu keluar jeee, aku pun macam. "Hai, saya Ayu." Salam cium-cium pipi semua. Ehemm. Cooooool gila babe. Aku pun buat-buat tanya, "Ni Fatin Liyana kan?" Dia cakap,"Ha ah, kite Fatin. Ayu bace blog kite eh?" Alolololo. Cuwit gilewwww. Hahaha. Dia memang lawa. Cun. Dan sebagainya. Artis dari Bandung wooooooo. Malam tu after kenal-kenal, terus kitorang lepak-lepak kat Merdeka Walk. Saja nak kasi FL lepak kat tempat yang up sikit. Hihihi.

Oke lah. Tanak cakap banyak. Aku akan cerita base on picture je. Jom!

ni laa muka FL after sampai kat Medan..tutup muka pulak..malu le tewwww..hahak! kitorang lepak kat Merdeka Walk sambil makan-makan..

lepas makan kitorang singgah kat Times Zone..semacam tempat main games tu semua lah..aku pun tak reti nak cakap apa..tapi kompem punye korang tau kan? hehehe..ni aksi FL tengah semangat joget-joget..first time aku main mende alah ni..tu pun sebab tanak kecewakan peminat aku yang beria ajak..FL laa..sape lagi..ehemm~ 

ni pulak Emi, housemate aku..minah ni suke main rempit-rempit kereta..ada ke game rempit kereta? ahhh,lantak lah..heheh..

ini pulak Daim..member FL merangkap member aku merangkap boyfie Emi tadi..
Pssssst: tx Daim! kalo bukan sebab ko mesti aku tak dapat jumpa FL! ngehngehngeh

Malam tu dah penat jalan dan makan, kitorang pun balik rumah. Sempat pulak laa kan aku calling-calling member aku yang lain cakap FL datang USU. Hahaha. Esok tu semua pakat nak teman aku bawak FL jalan-jalan. FL cakap dia nak pergi Istana Maimun. Boleh. Boleh. No hal. Dan FL cakap juagk dia tak pernah naik becak. Kat Bandung takde becak babe! Hahaha. Soooo, tengahari buta tu jugak aku bawak dia naik becak. Heheh. Kesian FL. Tapi takpe. Pengalaman. Seronok FL snap pics sana sini. Tapi malangnya aku tak sempat nak amek pics ngan dia. Nanti aku cerita kenapa. T_T

ini lah Istana Maimun yang digembar gemburkan tadi..aku pun first time datang sini walaupun dah nak masuk 3 tahun aku kat Medan..haha..

thanks FL..tanpa ko mesti kitorang tak berpeluang nak jejakkan kaki kat Istana Maimun ni..

Menarik tak menariknya Istana Maimun ni, korang boleh snap pics sambil pakai baju raja-permaisuri zaman dolu-dolu. Syok aihhhhh. Nasib baik aku datang. Merasa laa jugak jadi Princess Ateh kejap. Hahaha. Tapi macam biasalah, kat sini semua benda nak kena bayar. Rp20.000,- untuk sepasang baju. And korang boleh ambil sebanyak mana gambar yang korang nak. Sampai muntah hijau pun takpe. And sekali lagi gambar-gambar yang cambest yang ada ngan FL tak sempat nak amek. Haiiyaaa~


The Queens..mencapab laa pulak kan FL paling depan..hahaha..gurau-gurau..dah takde seat..nak buat cemane..hehehe [model: aku, ana, FL, alyaa, syima]

ni pulak sekali ngan the King..sepadan laa pulak King and Queen ni haa..kitorang pulak macam dayang-dayang je rasanya..hahaha [model: FL, syima, daim, alyaa, aku, ana]

kami berempat..Emi ada kerja time ni..kesian dia tak dapat join skali.. T_T [model: aku, ana, alyaa, syima]

syima ni main hunus-hunus keris pulak..cam nak tikam FL jek..ko jangan, syima..nampak dek fans honeykoyuki kang, abes la ko! hehehe..canda aja lho~ [model: syima dan FL]

dan seperti biasa, kepoyoanku terserlah! hahaha..macam princess kan! maluuuu~ ^_^

Baaaaaaaanyak gila pics yang kitorang amek sebenarnya. Tapi as I said before laa. Semuanya ada ngan FL dan tak sempat nak amek. T_T Dah siap berlagak macam king and queen, perut semua orang dah berdendang sayang dengan lagu yang bertajuk "Kebulur Sudah!" Hehehe. Sooo, kitorang pun bawak laa FL pergi Sun Plaza. Makan kat sana. Kalau korang perasan laa, kat Facebook FL ada status yang dia tulis "makan kat Icecream City..blablabla.." Haaa, ni laa tempatnya. 

owhh, maaf..pics dalam simpanan aku hanya ada yang ini..yang lain semua...aaaaa..ada ngan FL lagi..(-_-')

Lepas makan, kitorang kena balik terus. Haaaa, ni nak cakap kenapa tak sempat nak ambil gambar yang maha banyak dengan FL. Sebab, balik je dari hangout petang tu, terus hantar FL pergi airport. Flight FL ke Bandung petang tu jugak. So, memang terpaksa rushing. Kesian FL tak sempat nak lepak lama-lama ngan kitorang. Ehhhhh~ Heheh. Tapi sebelum balik, FL ada kasi something kat kitorang ber6. Semacam hadiah laa sebab teman and bawak dia pergi jalan-jalan. Kesimpulannya, FL ni memang baik dan cun. Thanks FL sebab sudi jalan-jalan ngan kitorang and sudi jejak kaki ke Medan ni. Hopefully pasni kalau jumpa FL, FL tak segan dah nak tegur kitorang. Ehhhh lagi. Hahaha. Oke. Oke. Yang artis kat sini adalah FL. Tau. Tau. Huhu.

Hmmm. Rasanya itu je laa kut yang dapat aku ceritakan kat korang malam ni. Sebab aku nak kena siapkan slide untuk presentation hasil penelitian aku yang aku pernah cakap sebelum ni. Haaa? Tak ingat eh? Oke. Oke. Boleh klik sini untuk refresh balik. Hehehe. Got to go! Caucincauuuu~ 

Pssssttt: Kalau lah boleh jumpa FL next time, aii nak mintak pics kitorang yang maha banyak tu. Korang doa-doa laa sikit ek FL datang Medan lagi. Nanti boleh aii upload lagi pics lain. Hehehe. 

15 komentar:

eesyaheera mengatakan...

ayuuuuuuuu, jeles weh!

e d a y u a t e h mengatakan...

hehehe..rileks2.. :)

Cetusan Nurani mengatakan...

blogwalk..Salam ukhwah..

Love hurt aeNnn mengatakan...

jeles seyh... heee

Fatin Liyana mengatakan...

aaa ayuuu kite tak sempat lagi update entry pasal ni! nanti kita buat, kita backlink blog aku ok hehe

thank you so much ayu mmg bestt hehe..g medan jenjln ngan korang sume. mcm dah lame kenal. sebak gile nak tinggalkan medan sobs. ayu rjen2 belaja jgn asek pg dating je haha!

edayuateh mengatakan...

CN> salam ukhuwah..nanti kite g jalan blog CN k..tx for visiting.. :)

aenn> hihihi..FL mmg terbaik! :)

FL> haha..oke2..blacklink nnt kasi besar2 sket..:p ehhh..mane de ayu g dating laa..kite g study group tauuu~ :p

Chempaka Sari mengatakan...

ala bestnya hang out dgn fatin liyana..

Siti Safiyyah mengatakan...

pergh ingatkan memain tadi.. hohoho.. FL tuuu

edayuateh mengatakan...
Komentar ini telah dihapus oleh administrator blog.
edayuateh mengatakan...

CS> memang best..dia baik..dah la cun..sopan lagi.. :)

SS> boleh laa pulak tak caye kannnn..hehehe

Mila Ahmad mengatakan...

bestnyer

ku-cit mengatakan...

nak pegi jugakla ini istana

e d a y u a t e h mengatakan...

MA> memang best pun..hehehe

KC> jom2..sila2.. :)

IEQAH mengatakan...

waaahhh jeless laaa.jejalan dgn FL

yon mengatakan...

my love invite me pin 22f45000

:: IKLAN ::