:: UWANG ::

:: IKUTAN YUKK! ::

Jumat, 29 April 2011

entry medic skettt~

Salam dan selamat hari Jumaat semua! ^_^

Aku dah ketandusan idea ni. Camne nak kasi traffic blog aku up macam blogger yang femes. Payah betul. Hehehe. Entry pulak cikai-cikai. Tapi niat dalam hati ni melangit tinggi. Dapat cash-out Nuffnang sekali pun takpe. So, aku macam terfikir laa nak buat entry yang medic-medic sikit. Alang-alang dah ada ilmu sikit pasal dunia kedoktoran ni kan. Tapi tapi. Aku rasa macam malas pulak nak translate lecture notes dari Bahasa Indonesia ke English. Payah nak copy paste nanti. Hahaha. Idea songsang. 

Sekarang batch aku, students 3rd year dari Fakultas Kedokteran Universitas Sumatera USU tengah kecoh pasal  kena buat KTI @ thesis @ proposal penelitian. Haaaa, sikit punya mencabar pekerjaan tersebut. Tapi aku taknak buat tajuk entry ni 'THESIS' or 'KTI' or 'PROPOSAL PENELITIAN'. Sebab aku tau takkan ada orang nak baca punya laaaaa. @_@

Oleh sebab entry aku kali ni macam medic sikit, pekate aku hidangkan korang dengan hasil penelitian aku?
-
-
-
-

haaa..ni laa muka depan aku punya proposal penelitian. ^_^


ini pulak lembar persetujuan untuk lecturer aku..kalau dia sign means aku punye proposal ni dah mantap laa..dah boleh present time exam nanti..mantap laa sangat kannnn~ huhu


ni BAB 1..tak boleh laa nak copy semua..kang ada orang tiru..penat tau aku buat sendirik! *bajet sungguh!*





ni pulak BAB 2 aku..kena citer everything yang berkaitan dengan penelitian yang aku nak buat..capek kaliiii bikin yang ini! T_T


BAB 3..aku pun tak tau pekajadah aku buat benda ni..tapaham tapi malas nak belajar..asal siap sudaaa..kuikuikui



ni pulak BAB 4..


Oleh sebab dah magreb dan aku pun tak mandi lagi, so aku terpaksa laa mengechowkan diri sendiri. Nanti ada masa aku explain sikit pasal benda alah ni. And adalah menjadi satu kewajipan korang untuk baca entry aku tersebut. Walaupun entry aku tak best, tapi entry aku berunsurkan medic oke. Ilmu tuuuuuu. Ngehngeh~

Oke laa. Cau cin cau~!! :)


Psssstttt : Aku memang sengaja buat gambar tu bertindih, sebab kalau buat kecik sangat korang tak dapat baca. And at the end, mesti korang cakap aku tipu. Setakat taip BAB ! besar-besar, isi semua 'qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmblablabla.' Orang bukan dapat baca pun. Paham tak apa yang aku cuba sampaikan ni? Kalau tak paham, sila tanya oke. Aku malas nak eksplen panjang-panjang kat sini. :p

Senin, 25 April 2011

nak buat entry laa pasal Fatin Liyana.

Salam and good afternoon,buddies!

How's your day so far? Today aku a lil bit clumsy and moody. Macam banyak je keje yang nak kena settle, tapi rasanya semua dah siap. Ceyhh. Perasan rajin. Huhu. Oke. Oke. Mukaddimah takleh panjang-panjang. Kang takde orang nak baca entry haku. Ceyhh, perasan lagi. Macam ada je orang nak baca entry ni kalau buat mukaddimah pendek-pendek.*tetiba rasa sebak. T_T* 

Tapi tapi. Aku rasa nak jugak kasi korang excited dengan mengkasitau tajuk-tajuk entry tersebut. Wahaha. Excited la sangat kan. Bajet bajet bajet. *tutupmuka* Oke laa. Takmau bajet-bajet dah. Korang nak baca, korang baca. Tanak baca pun, takpe laa. Nak wat camane. Blog aku pun takde laa femes sangat. Atau mungkin lebih tepat lagi,  TAK FEMES LANGSUNG! *hati terguris dengan percakapan sendiri*

1) Hangout with cunhhh blogger, Fatin Liyana Asri, the heroin of honeykoyuki. Haaa, sapa tak kenal blogger yang cunhh ni kan? Tapi kalau tak kenal jugak tu, bukan salah aku laa. Sebab setau aku dia ni memang femes. Hahaha. Hari tu dia ada datang Medan tuk jalan-jalan. So, as a member of member (kawan atas kawan), aku pun berpeluang laa bawak minah ni jalan-jalan bersama beberapa orang kawan aku yang lain. Tak caya? Oke. Nah bukti!

tak cam eyh? die saje tutup muke..maybe dia malu amek gambar ngan aku..haha~ ni baru satu je gambar..nanti aku wat satu entry yang penuh gambar kitorang.. :p

2) Annual Grand Dinner yang dihandle oleh batch gua! Waaa. Cam hebat seyhh kena handle AGD. Haha. Bajet lagi. Cepuk kang! T_T Tema kitorang adalah "The Red Carpet Affair". Ala-ala OSCAR gitu laa. Aku takde laa jadi AJK besar pun. Just jadi AJK for decoration jek. Kerja dia takde laa susah sangat. Kena decorate stage je. Then kena fikir mana nak susun meja-meja. Mana nak letak booth tuk amek gambar. Mana nak letak budak-budak band. Mana nak buat persembahan. Pastu kena fikir camane nak decorate meja kasi lawa. Dan banyak lagi. Senang kan? Senang laa sebab keje aku wat deco atas meja je. Yang lain semua orang lain yang buat. Bahahaha. *tak lawak pun~~~~ @_@ * Heh. Memang feelingless laa korang nih. Oke. Ni laa keje @ hasil tangan aii dengan bantuan kawan-kawan yang lain, special thanks for Encik Boyfie. (sebab dia yang kasi idea..hihi)

ni yang stand untuk letak atas meja..kiranya sebagai hiasan laa..belakang dia guna golden paper yang kilat-kilat..nanti dalam entry aku letak pics kitorang time AGD tu oke..haaa? korang tak sabar nak tengok? alaaa, korang ni..rakus betul..ye la..ye la..aku letak sekeping dulu k..

ni pic aii ngan Encik Boyfie..lantak laa kalau tak nampak macam gi dinner pun..hihihi

Aaaa. Tadi macam banyak je yang duk berlegar-legar dalam kepala nak tulis entry pasal apa. Tapi sekarang ni semua dah "POP!!" Hilang! Mungkin otak aku perlukan rehat sekejap. Ye laa. Balik-balik kelas tadi terus mengadap lappy. Haihhh. Semangat! Kalau lah study pun aku sesemangat ini, kan ke best! Huhu. Oke la kawan-kawan. Rasanya dah tak larat nak menaip ni. Nanti laa ada masa aku update lagi tajuk-tajuk lain k. Tapi paperhal pun kena tunggu lappy bersih dari virus-virus durjana. Baru syiooook nak hapdet blog. Kan? Kan? Chouuuu~

Pssssttt: Perasan tak pics aku takde watermark? Alaaaa. Yang tulis 'www.blablabla.blogspot.com' tuu. Nanti laa aku buat. Kalau sekarang korang perasan takde, nanti korang cek balik. Kalau dah lama still takde lagi, korang sound aku kat chatbox kat tepi ni. Kalau ada masa nanti aku edit. Kalau laa. Kalau. :)


Minggu, 24 April 2011

its time for TIM TAM!!

Salam and selamat malam semua! 

Selamat malam doesnt mean that we have to go to bed, aite? Heeee. Oke. Short entry about Tim Tam. :) Actually aii tengah tengok movie kat lappy now. Tapi tetiba rasa nak post this entry sebab nak share ngan u olllzz bout Tim Tam! Tim Tam memang tak famous pun. Tak sefemes FL si blogger cunhh. Hihi. Tapi kalau kat Indonesia ni memang orang tahu laa Tim Tam tu apa. Its kinda biscuits yang disaluti cokelat. Apa yang unik pasal Tim Tam ni sebenarnya? Meh nak kasitau. Selain dari sedap dimakan, Tim Tam ni ada cara yang unik camane nak nikmati dia dengan penuh nikmat. Erkk. Macam ni.

1) Buat air milo, teh, atau air apa-apa je laa yang sedap untuk kita cicah ngan biskut.

2) Pastu, sediakan satu bungkus Tim Tam. Owhh, before terlupa, pastikan air yang u ollzz buat tu panas tau. Jangan letak ais pulak. Tak jadi nanti. Hihi.

3) Then, ambil satu biskut Tim Tam dan gigit 2 hujung Tim Tam tapi dari sisi yang berbeza. Macam gambar kat bawah ni. *tengah taip entry ni pun aku sempat lagi makan Tim Tam dengan cara yang unik ini..haha!*


4) Sorry, aii takde photoshop laa bagai tu sumer. Aii lukis kat paint je reti. Buta komputer laa katakan. Nak amek pic pun tak boleh. Nak transfer masuk lappy yang penuh virus ni? Maaf yuu. Aii tak nak amek risiko. Oke. Oke. Berbalik pada Tim Tam.Then after dah gigit seperti gambar yang diatas, boleh laa celup satu hujung yang digigit tu dalam air yang korang bancuh tadi. 

5) Pastu hisap biskut melalui satu lagi hujung yang digigit. Tapaham? Aaaa. Jap aii lukis ek. 

Haaaa, macam ni laaa!! :) *please ignore that pink-love..hahah*

6) Time korang hisap tu, air akan diserap masuk dalam biskut dan membuatkan biskut jadi lembut lemah gemalai. Dan coklat yang salut biskut tu pun  akan cair jugak. Masa ni korang kena cepat-cepat campak masuk dalam mulut. Daaaaaannnnn

NIKMAT NYEEEEEEE~~ Sumpah weyh. Nikmat gilaaaaa. Cokelat cair tu lezat bangettttt! Bagi aku la kan. Hihihi. Korang try laa buat. Syoooooookkkk!! Tapi kalau tak dapat cari Tim Tam kat Malaysia tu jangan salahkan aku. Yang aku cerita ni Tim Tam kat Indonesia. 

ni laaa Tim Tam yang aku cakap tu..tapi asal nampak cam tak menyelerakan je? huhu

yang ni nampak cam lagi best kan? heheh~

Psssttt : Tengah duk usha pics Tim Tam kat Google ni kan, aku ada jumpa satu link ni. Isi dia sama macam aku punya. Hahaha. Yang lainnya, aku tipu pasal kewujudan Tim Tam kat Indonesia, dan dia pun tipu pasal kewujudan Tim Tam kat New Zealand. Ehhh, macam sama jugak je. Haha. Korang usha laa sendiri ek kat sini. Then, aku terfikir balik. Kalau aku tau laa dorang dah letak gambar, takyah aku susah-susah lukis gambar Tim Tam tu. Tapi takpe. Sebab aku lukis pun comel, so letak je laaa. Haha.

Oke laa. Nak sambung tengok movie sambil makan Tim Tam. Slurrrpppp~ :)

BARBIE!! my feveret cartoon eva!

Salam dan selamat petang everybody! 

Mulakan bacaan anda dengan senyuman. Tunjuk gigi *especially yang ada gigi taring macam akuuuuu* Ngeeeee. Oke. Dah lenguh pipi nak senyum. Jom kita borak-borak pasal Barbie! Yeahhh. Barbieeeee. That gedik-gedik cartoooon. Hey, watch ur mouth. Barbie tak gedik hokey. Yang buat-buat gedik tu orang yang suka Barbie. Excluding me. Hahah! Before this aku dah pernah janji nak post entry pasal Barbie kan? Kali ni entry panjang sangat. Haa, sila lah baca sampai muntah hijau oke. Hehe. 

Oke. Sebut je pasal Barbie, semua orang tau. Tapi should be pronounce elok-elok. baRRRRRbie. Karang kalau tak sebut RRRRR tu, lain pulak maknanya. Hihihi. Kat sini, CD Barbie harga dia sekeping Rp10,000. Heh.  Convert sendiri lah. Hermm. Barbie ni kartun lama actually. Start tahun 1987 lagi Barbie ni dah wujud. Tapi dalam bentuk kartun biasa je laa. Tak macam sekarang. 3D. Lawa. Kilat-kilat. Glittersss. Bestnyeeee. *daydreaming* And aku ada tanya Pak Cik Google pasal kartun Barbie ni. Pastu Pak Cik Google ada kasi satu list pasal all the Barbie's movies. Jum kita usha satu-satu.Tulisan pun haruslah pinky-pinky ala Barbie. Heeeee.

(1) Barbie & the Rockers: Out of this World (1987) 

Barbie and the Rockers: Out of this World is a 1987 TV special created by DIC Entertainment with Saban Productions featuring popular Mattel character Barbie. The story was based on the Barbie and the Rockers line of dolls, which featured Barbie as the leader of a rock band. Barbie and her team decide to perform the concert in space after having an incredible successful world tour. Barbie and her team want to promote"World Peace" in space.
Barbie & the Rockers  Vol. 1: Out of This World [VHS]
yang ni memang aku tak sempat nak tengok. 1987 kowtttt~
lukisan pun biasa-biasa je. tapi akan ku usha di You Tube. hehe.
(2) Barbie and the Sensations: Rockin' Back to Earth (1987) 
It is the sequel of Barbie and the Rockers: Out of this World. Barbie and her rock band team are returning back to earth in a space shuttle after successfully promoting World Peace as the concert theme in space. While returning their space shuttle gets into a time wrap tunnel and they are transported to the year 1959. Here she meets Dr. Merrishaw and his daughter Kim. Can they help Barbie and her team to return to their present day?
Barbie and the Sensations: Rockin' Back to Earth [VHS]
yang ni pun sama. tak tertengok lagi. 
kartun pun macam biasa aku lukis je. haha.
(3) Barbie in the Nutcracker (2001) 
Barbie is cast in two roles, Clara and the Sugarplum Princess. Barbie as Clara encourages her sister Kelly not to give up ballet lessons. Barbie in her dream is on a journey with the nutcracker to find the Sugarplum Princess as the Sugarplum Princess can only prevent the evil mouse from taking over the earth. Will Clara's encouragement bring positive thinking to her sister Kelly and will Sugarplum Princess be able to save the world?
Barbie in The Nutcracker
haaaa. yang ni aku dah tengok. tapi kalau tak silap dia alih bahasa dalam bahasa indonesia. capek dehhh~ tapi takpe laa. asal boleh tengok and faham. :)
(4) Barbie as Rapunzel (2002) 
Barbie plays the role of Rapunzel who has the most beautiful, long and radiant hair. Gothel is the jealous and hard hearted witch who has hid Rapunzel from infant in a deep forbidding forest. Rapunzel finds the truth, freedom and love when she finds a magical paint bush. Will Rapunzel escape in time from Gothel to bring peace to the two feuding kingdom who are in a web of deception. Also meet the Rapunzel's cute friend the dragon in purple color and Hobie the rabbit.
Barbie as Rapunzel
yang ni pun aku dah tengok jugak. tapi not sure dia alih bahasa ke tak. sebab dah lama tengok movie ni. yang aku ingat, Barbie sangat laa jelita. as usual. huhu.
(5) Barbie of Swan Lake (2003) 
Barbie plays the role of Odette. Odette follows a unicorn into the enchanted forest. Unicorn is trapped and she uses crystal to set the unicorn free. Odette proclaims herself to be the savior of the forest. But she believes she is unfit and when she is about to leave the forest she is transformed into a swan by an evil witch. Can Odette save the forest from the evil witch with the help of Prince Daniel and the animals?
Barbie of Swan Lake
movie ni memang gorgeous gila. lawa bebbb! aku dah tengok sebab tu aku berani cakap. mana ntah dia dapat baju tu. jeles haku! tapi memang best. bagi aku laa. heheh~
(6) Barbie as the Princess and the Pauper (2004) 


The story of the princess & the pauper who are worlds apart in lifestyles, yet identical in looks! The only difference between them is their hair color and style. When chance brings them together, it becomes the beginning of a great adventure & a friendship that will last a lifetime. When Anneliese the princess is captured, Erika the pauper must pretend to be the princess to save her. And what of the handsome King Dominick, who falls in love with Erika, mistaking her for Anneliese?
Barbie as the Princess and the Pauper
yang ni cerita pasal friendship. syok sangat cerita ni. rasa macam nak menangis bila tengok Cik-cik Barbie ni berlakon dalam cerita-cerita 'budak baik' macam ni. ehhh, memang selalu dia jadi budak baik pun. huhu. bila ehh kau nak berlakon jadi nenek sihir ehh, Barbie??
(7) Barbie: Fairytopia (2005) 
Barbie Fairytopia is the first Barbie film to have an original story and first-ever fairytopia movie. Barbie plays the role of Elina. Join Elina and discover a magical land filled with fairies, flowers, and enchanting experiences! Elian is a wingless fairy in the land of fairytopia. Laverna the evil fairy casts an evil spell that affects all the creatures having wings. Can Elina the wingless fairy be able to save the land of fairytopia from evil fairy Laverna.
Barbie Fairytopia
semangat tak semangat, yang ni pun aku dah tengok. haha. aku memang suka cerita-cerita fairytale nih. suka gila ceq habaq hanggg!  dah laa Barbie memang cantik jelita lawa nak mamphhh. *mata kelip-kelip*
(8) Barbie and the Magic of Pegasus (2005) 
Barbie and the Magic of Pegasus is the second Barbie film to have an original story and the first original Princess story. Barbie plays the role of Princess Annika. She has to build the magical "Wand Of Light" in order to break the evil spell of Wenlock in her kingdom that too in three days. Princess Annika and Pegasus become friends later she finds that Pegasus is her sister. Watch the adventure scenes in 3D.
Barbie and the Magic of Pegasus
haaaa, dalam banyak cerita-cerita Barbie ni, yang ni paling aku tak ingat. aku pun tak tau kenapa. mungkin penghayatan yang kurang ketika menonton. maybe. huhu
(9) Barbie Fairytopia: Mermaidia (2006) 
This movie is a sequel of Barbie: Fairytopia. Elina travels to Mermadia, to save her friend Nalu, the merman Prince. Prince Nalu, the merman prince has been kidnapped as he can only lead them to the immunity berry, so that by eating it Laverna the evil fairy can be immune to all magic. Saving Nalu could require the greatest sacrifice of her life: her wings. Will she do it, or will Fairytopia fall into the hands of Laverna forever.
Barbie Fairytopia: Mermaidia
yang ni pun sama. aku tak berapa nak ingat cerita dia. tapi aku ingat watak-watak dia. nak-nak watak-watak jahat macam Laverna tu. haha! tapi aku memang tengok cerita ni oke. bukan sembang je tauuuuu~ kang cakap aku purak-purak tengok laa tu. pastu buat-buat tak ingat. kannnnn? heh. tak main laa guna taktik macam tu 2 3 kali. ehhhhh. *tutupmulut*
(10) Barbie in the 12 Dancing Princesses (2006) 
Join Barbie as the beautiful Princess Genevieve and her eleven dancing princess sisters dance daily at night as they discover a secret entrance to an amazing, magical world where wishes come true! But when their father is in danger of losing his kingdom, Princess Genevieve and her sisters must work together in order to save the day and their father. They learn that the power of family can overcome all obstacles!
Barbie in The 12 Dancing Princesses
waaaaaaaa. tengok. tengok. belum paper lagi aku dah teruja. bukan apa, dalam cerita ni, 12 orang Barbie *ehhhh?? cemane tu?* bekerjasama. aku rasa macam nak je mintak jadi Barbie yang ke-13. heheh.
(11) Barbie Fairytopia: Magic of the Rainbow (2007) 
Join Barbie as Elina in an all-new Fairytopia adventure! Elina travels with her puffball Bibble to Fairy School at the magnificent Crystal Palace. There, she meets the six other fairy apprentices, chosen to learn the annual Flight of Spring and magically create the first rainbow of the season. The evil Laverna plots to stop the flight of first rainbow. Can Elina with her new friends are strong enough to defeat Laverna and bring the rainbow to life?
Barbie Fairytopia - Magic of the Rainbow
cerita yang ni memang havoc gila. penuh warna-warni. ye laaa. nama pun pelangi kan? hehehe. tapi cerita ni macam sambungan Fairytopia yang before this. malas nak cerita panjang-panjang. korang nak tengok, korang cari laa kat kedai k. hehe.
(12) Barbie as the Island Princess (2007) 
Barbie plays the role of Princess Rosella. Princess Rosella was shipwrecked when she was a little girl. She lives in an island along with her animal friends Sagi; a red panda, Azul; a flamboyant peacock and Tika; a baby elephant. She saves Prince Antonio. He invites her to come with him to his kingdom. Can she uncover the evil plot of overtaking the kingdom? Will she find her parents and get the love of Prince Antonio and cure the animals.
Barbie as The Island Princess
as a nature lover, aku memang tabik spring toing toing kat Barbie dalam cerita ni. sebab dia sangat laa baik hati dengan member-member binatang dia. macam cerita Tarzan versi Barbie laa lebih kurang. hehe.
(13) Barbie Mariposa and her Butterfly Friends (2008) 
Join Barbie as Mariposa who is a beautiful butterfly fairy who loves to read and dream about the world outside her home. Flutterfield is protected by the Queen's glimmering magical flower lights, but when the Queen is poisoned by the evil fairy Henna, the special lights begin to go out one by one. It's up to the brave Mariposa and her friends to journey beyond the safe borders of the city in search of a hidden antidote that will save the Queen.
Barbie Mariposa and Her Butterfly Friends
yang ni pun aku sukaaaaaaaa. (elehhh, semua cerita Barbie pun kau suka, atehhh! *rolling eyes*) heh. biaq pi aku laa. weeekk. pssssttt : member aku ada satu set comforter Barbie Mariposa ni. aku mintak. tapi dia cakap tunggu buruk baru nak bagi. hampehh tul!
(14) Barbie and the Diamond Castle (2008) 
Barbie and Teresa tell us the fairy tale story of Liana and Alexa, best friends who shared everything including their love of music. One day their simple lives change when they are given an enchanted mirror and befriend the girl trapped inside! To save their new friend, Liana and Alexa embark on a dangerous journey to the hidden Diamond Castle that will put their friendship to the test.
Barbie and the Diamond Castle
tak silap aku, cerita ni first time aku tengok ada Barbie yang berlakon jadi jahat. tapi sekejap je laa. tu pun sebab kena sihir. yeee laa kann. nama pun Barbie. kang jahat lama-lama, down pulak peminat setia Barbie macam aku nih. heheh.
(15) Barbie in a Christmas Carol (2008) 
Join Barbie as Eden Starling the glamorous singing diva of a theater in Victorian London. Eden selfishly plans to make all the theater performers stay and rehearse on Christmas Day! Not even Eden's costume designer and childhood friend, Catherine can talk Eden out of her self-centered tantrum. It's up to three very unusual Christmas Spirits to take Eden on a fantastical holiday journey that will open her heart to the spirit of the season and the joy of giving.
Barbie in a Christmas Carol
yang ni aku tak nafikan cerita dia macam buhsan sedikit. sebab dia macam banyak bercakap. and lakonan dia pun tak berapa mantap. mungkin penulis skrip ketandusan idea. maybe.
(16) Barbie Presents: Thumbelina (2009) 
Barbie tells the story of Thumbelina to the kindergarten students. Thumbelina is a Twillerbee. The Twillerbee have the ability to grow the plants fast. Thumbelina and her two friends Chrysella and Janessa must convince a spoilt girl named Makena to tell her parents to stop the construction work. Can Thumbelina prove that though you are small you can make a difference?
Barbie Presents: Thumbelina
satu je aku boleh cakap. COMEEEEEYLLLLLL GILAAAAA!! ni Barbie versi anak-anak kecil. sebab dia jadi Thumbelina. muka pun comel ala-ala budak kecik. tak jelita macam selalu. hihi.
(17) Barbie and the Three Musketeers (2009) 
It's "All for One and One for All" as Barbie and her friends co-star in Barbie and The Three Musketeers! Join Barbie as Corinne, a young country girl headed to Paris to pursue her big dream - to become a female musketeer! Never could she imagine she would meet three other girls who secretly share the same dream! Using their special talents, the girls work together as a team to foil a plot and save the prince.
Barbie and the Three Musketeers
sape cakap Barbie tak ganas? sapa cakap? ni buktinyaaaa. hiyarghhhh. dengan semangat berkobar-kobar Barbie dan rakan-rakan menyelamatkan putera raja. last sekali putera raja tu kawen dengan aku jugak. hahaha. *dasar ateh pentipu!*
(18) Barbie in a Mermaid Tale (2010) 
Barbie stars as Merliah, a surfing champion from Malibu. One minute she's a normal teenager and the next she learns a shocking family secret: she's a mermaid! Merliah and her dolphin friend Zuma set off on an undersea adventure to rescue her mother, the queen of Oceana. With help from her new mermaid friends, Merliah saves the ocean kingdom. In the end, she discovers what makes you different can also be your greatest strength.
Barbie in a Mermaid Tale
makin lama makin lambat Barbie ni keluarkan cerita-cerita yang baru. tak tahu laa kenapa. tapi memang lama gila nak tunggu cerita baru publish. tapi tak bermakna aku bosan untuk menunggu. tak. tak. and aku rasa bila nampak je cerita baru BArbie keluar, ada duit ke, tengah kering ke, aku akan beli jugak CD Barbie ni. die-hard-fan laa katakan. yang ni start Barbie jadi modern dah. takde baju-baju kembang tu semua. hihi.
(19) Barbie: A Fashion Fairytale (2010) 
Barbie and her dog, Sequin, set off to visit her aunt's amazing fashion house in Paris, and much to her surprise it's about to be shut down forever. After she discovers three enchanting Fairies with sparkle-magic powers, Barbie comes up with a brilliant idea to save the business. She even inspires Alice, a shy fashion designer, and together they create a dazzling runway fashion show. Barbie shows that magic happens when you believe in yourself.
Barbie: A Fashion Fairytale
yang ni pun best gak. sapa yang suka fesyen mesti suka tengok cerita ni. tapi aku suka tengok fesyen Barbie je. hehehe. Barbie sangat cantik oke. dalam cerita ni Barbie ada kawan yang kecik-kecik. tak caya? tengok laa sendiri!
and the last oneeeeeeeee, 
(20) Barbie: A Fairy Secret. 
Raquelle selalu membuat hidup Barbie sulit, tetapi ketika Ken diculik oleh seorang peri yang ingin menikah dengannya, Barbie dan Raquelle menempatkan perbedaan mereka samping dan bergabung kekuatan untuk menyelamatkannya.
Seorang peri, Putri Graciela, telah ditempatkan di bawah mantra cinta dengan peri lain bernama Crystal, yang jatuh cinta dengan pacarnya Zane dan telah menyusun rencana untuk memisahkan mereka. Rencana nya benar-benar dapat bekerja, kecuali Barbie menemukan teman-temannya Carrie dan Taylor juga peri dan enlists membantu mereka untuk memasuki dunia parallelfairy, Gloss Angeles.


oleh sebab cerita ni baru lagi, so aku jumpa sinoposis cerita dalam bahasa indon. haha. lantak kau lah faham ke tak. yang penting, aku dah tengok semua cerita Barbie. hehe.
Haaa, camane? Hebat tak aku dalam mengikuti kisah-kisah terbaru Barbie ni? Cakap yaaaa!! Hehehe. Pada sapa-sapa yang rasa aku gedik sebab aku layan Barbie, maaf lah. Aku bukan orang macam tu. *biasa orang gedik je yang mengaku dia gedik. opppsss!* Aku just layan kartun je. Aku takde laa semangat sangat sampai duk beli dolls and everything yang ada gambar Barbie ni. Bukan. Bukan. I'm not that type of person. Huhu. Oke laa. Dah panjang sangat ni. Letih jugak den nak pikior yata-ayat nak taip ni haa. Capek deh. So, jom kita layan cerita Barbie untuk menghilangkan letih menaip. Chowwwww~ Zassssss!! :)

:: IKLAN ::