:: UWANG ::

:: IKUTAN YUKK! ::

Rabu, 22 September 2010

Sape nk hadiah free? =)


Salam Aidilfitri. (sebulan kan? :p)

Oke. Tanak melalut jauh. Oleh sebab takde keje nak buat (tipu! keje tutor tak siap lagi..bahan tutor..buku log tutor tak salin lagi..flipchart untuk presentation tak buat lagi..buku nak cari bahan tak sentuh lagi..bla..bla..bla.. :| ), so i decided to reply a competition that has been made up by my besties, Nadia Farahida. Besides, boleh jugak cube nasib kut² laa dapat PULSA free. (pulsa = kredit @ top up). He he he. Untuk membuktikan bahawa saya telah memenuhi semua rules for this competition, saya akan menaip entry berdasarkan rules tersebut (berharap agar dengan cara ini saya dapat menambat hati juri. Ouchhh~ :">)

1. Buat entry "Sape nak hadiah free? =)" . (DONE!)

Tak reti jugak nak buat entry pasal "Sape nk hadiah free? =)" ni. Sebelum tu, saya ingin memberi kredit kepada diri sendiri sebab menaip tajuk "Sape nk hadiah free? =)" ini dengan tepat dan bernas. Takde cacat cela compared to the original one. Bukan copy paste oke. Hasil menaip sendiri. Oleh itu, saya amat berharap agar Puan Nadia Farahida *bestnye title awak sekarang!! :')* dapat mencelikkan mata melihat hasil kerja saya yang tidak seberapa ini. Ha ha ha. (Oke. Dah nampak macam panjang sikit dah entry ni. Kena fikir sikit lagi idea untuk menambahkan kepanjangan entry ni. :p)

Nadia Farahida sangatlah bermurah hati nak kasi hadiah kat member-member blog dia. Biasalah, orang tengah bahagia. Siapa yang tanak hadiah free,ye dakk?? Walaupun aku jauh nun di seberang, tapi aku  harap dengan pengorbanan aku ni, dapat jugak aku merasa hadiah free tersebut. Boleh laa. Boleh laa. *winking* So, sape² yang rasa takde keje nak buat, boleh laa membawa diri ke blog beliau dengan mengklik gambar di bawah ini. 



2. Letakkan gambar tadi kat side bar blog dan linkkan. (DONE!!)

Tak caya? Boleh la lihat di sebelah. Walaupun tiba-tiba je ada gambar kereta di situ, tapi tak mengapa. Diharap pengorbanan yang ni pun dapat menambahkan kredit untuk saya supaya saya dapat hadiah free tersebut. (pengorbanan ni yong! Ha ha ha) Dan gambar tersebut akan available hingga tarikh tamat tempoh penyertaan iaitu pada 01.10.10 pada jam 10 a.m (lawa kan tarikh dan masa tersebut) *clapclapclap!:)*

3. Menjadi follower blog Puan Nadia Farahida. (DONE!!)

Dah lama dah saya jadi follower beliau. Sejak beliau mula mengandungkan blog tersebut, (ehhhh?) saya dah berura-ura menjadi follower. Sehinggalah beliau selamat melahirkan blog tersebut pada 16 Julai 2010 (seeeeee!! saya tau bila awak bergelar seorang ibu blogger! L.O.L!)

4. Tag 3 org blogger

Aaaaa. Yang ini agak mencabar. Bukan sebab apa, tapi sebab saya ni bukan diantara blogger yang famous macam Famous Amos. :'( So, kene berfikir panjang sebelum mengetag orang-orang tersebut. Selain itu, member-member blogger saya pun member-member blogger kepada Puan Nadia Farahida juga. Tapi takpe, dengan semangat yang waja, saya akan tetap mengetag orang lain. Dan yang bertuah untuk ditag adalah mereka-mereka ini. :D
i) Ainaa Amira - besties kat MRSM TGB. :)
ii) Ridzuani Salma - besties kat alam maya. :)
ii) Kak Jenn - senior yang best. :)

Dan saya juga dah let them know that they has been tagged. ;) (doakan saya dapat hadiah free ni ye! :p )

5. Tinggalkan name dan link entry penyertaan kat kotak komen entry "Sape nk hadiah free? =)". (DONE!!)

Tak caya? Boleh usha sendiri kat page Nadia Farahida :)

Ha ha ha. Semangat bukan? Takpe. Tak salah untuk mencuba dan membuang masa. Demi yong, saya sanggup lakukan apa saja. *kredit lagi! hakhakhak*. 



8 komentar:

nadia mengatakan...

oh! sy berasa amat bangga dan sngt terharu sygku sbb anda telah bt sy bangga dgn hasil penulisan anda ni.
sy tau anda adalah org bijak pandai, klu x, xde la sambung sampai indon, tp, sy terpaksa bagi markah penuh utk anda sbb berjaya memberi penerangan dgn jelas. tetapi, semoga anda tidak salah faham. 1 1 nye pemenang cabutan bertuah adalah akan dipilih secara rawak, bkn berdasarkn kasih syg yg dah lama berputik antara kt berdua, harap maklum. =)


hhahahhahahhahahhahahaaha
ayu ni! love you much2 more chipsmore la..
=)

edayu ateh mengatakan...

hahaha..saya bangga dapat membuat anda bangga.. :p

ye..saya maklum,puan! saje je taip panjang2 tu..nak suruh juri terharu..hahaha

buat laa byk sket hadiah..ramai org join tu.. *and peluang nak dapat adiah pon mcm tinggi skit* hahaha

love u 2,3,4,5..bla..bla..bla.. :)

Amy Syaquena mengatakan...

salam kenal...

Singgah sini baca entry sambil follow, jemput ke sinar raudah ye n follow me too...

edayu ateh mengatakan...

salam kenal too..

tx for fllowing..i'll be at sinar raudah soon.. :)

Anonim mengatakan...

ayuchan...ayuchan....ak xpaham.....explain plesss....hikhikhik... :D

edayu ateh mengatakan...

haha..takde paper pun sebenarnye..sje nak cukupkan syrat penyertaan..u dunt have to do anything.. :)

ainaaamira. mengatakan...

haha. sampai sudha aku x buat tag ni. sorrry ayu. :|
lately busy. uhuk~ and byk bnde jadi. :(

tp kan ayu kan. MRSM TGS la bukan TGB. hiihii. ;)

edayu ateh mengatakan...

hahaha..takpe2..lagi pun tak suruh pun buat balik..just nak cukupkan syarat jek..ngeeee~~

oowwwhhh..ye ke? haha..kesilapan berlaku di situ..biase laa name baru..susah sket nak lekat.. :p

:: IKLAN ::