:: UWANG ::

:: IKUTAN YUKK! ::

Kamis, 28 Januari 2010

alyaa oh alyaa

salam..

dah nak bermikosis dah aku punyer blog ni haa..lame tak bukak..eissskkk3~ hmmmm...nak citer sal alyaa..salah sorang geng aku kat sini..classmate aku,labmate emi,housemate syima and 'comel'mate ana..die kat mesia skang..kene operate..sian die..huhuhu..tak sempat pon nak g kelas..dah kene balik mesia balik..dahla ari die balik medan (16hb jan 2010)pon tgh demam..duk umah jek..tetibe time nak stat kelas die dikejarkan semula ke mesia..ceritanya bermula begini............

satu hari,alyaa sakit perut..kitorang ingat die sakit biase jek..bawak g klinik kat medan nih,doktor cakap die kne infeksi saluran kemih (jangkitan pada saluran usus kecil)..and aku dengar citer 2 kali syima dan kak bib (housemates alyaa) bawak alyaa g klinik..dah makan ubat yang doktor kasi,tapi sakit makin kuat..sampai takleh nak makan and bgn..esok ade kelas,malam tu alyaa dah takleh nak bgn..die cakap prut die sgt sakit..huhuhu..sian die..

den malam tu jugak ayah die suruh balik mesia..ayah die settlekan tiket and housemates serta kazen alyaa hantar alyaa g polonia airport..dah laa kene duk atas kerusi roda..sangat kesian tengok die time tu (aku tak pegi hantar die pon..sebab family aku dari mesia ade hal nak kne settle..sedeyh gak takleh tengok alyaa..huk3) sayu giler tengok muke alyaa tahan sakit (dengar orang citer) die terpakse balik sorang-sorang sebab kitorg sumer ade kelas esok hari..naseb baek ayah die dan doktor dah tunggu kat airport awal-awal lagi..so,senang trus doktor tu boleh cek..

pagi esok tu,parents alyaa tepon dari mesia..cakap alyaa kene operate sebab ade appendix..dan appendix tu dah kronik..naseb baek tak pecah jek..memang terkejut kitorang dengar..kalo laa kitorang tau die ade appendix,kitorang dah suruh die balik awal-awal..tapi bukan salah kitorg..sebab doktor kat sini cakap die just kena infeksi @ jangkitan..siap kasi obat lagi (tapi aku tengok obat tu  obat gastrik..huhu) 6 jam alyaa duk lam bilik bedah sebab perut die kene cuci..dats means sumer benda-benda dalam perut die such as usus terpakse dikeluarkan..huhuhu...sedih plak bile pikir-pikir balik..sangat kesian kat member aku tu sorang..

skang ni dah 4 hari alyaa kat hospital..parents die cakap maybe amek mase paling kurang 3 weeks utk sihat and leh masuk belajar..lame kan?? and selame tu jugak aku kena masuk kelas A2 join ana,emi n syima..sebab dah biase ngan alyaa duk kelas senirik..bile die takde,rase cam janggal plak..and emi plak kena masuk lab sorang-sorang..syima plak kena layan perasaan sorang-sorang..huhuhu..3 weeks bukan sekejap even tak terlalu lama..tp itu dah cukup untuk buat kitorg sangat rindukan die..tambah-tambah lagi die just ade seminggu jek utk masuk kelas dermato..kesian die..huhu

tp sekarang alyaa dah selamat dibedah..alhamdulillah..tunggu mase untuk die fully recover..parents die cakap skang die still perlukan anastesi..mari kita same-same doakan alyaa cepat sembuh dan cepat balik ke medan utk masuk kelas mcm biase..aminnnnn~~


 wan alyaa atiqah wan zainalam

5 of us in class..red theme.. :)

ayu and aya~

p/s: dear alyaa..we all miss u very much..get well soon yaa~! hugs and kisses from us~ ;)
p/s/s : [updated on 5th of February,2010] alyaa skang ni terpakse amek cuti selame 4 minggu sebab luka bedah yang agak besar..sebab appendix die sbenarnye dah  pecah..so,doktor kene cuci balik bhgian perut die..kesian alyaa..huhuhu..seb bek sempat operate..kalo x...nauzubillah~! dear,alyaa..get well soon lagi..dan lagi..dan lagi~ :)








Minggu, 10 Januari 2010

she's my fren~ ;)

salam..

dah 2 3 hari aku takleh tido..i dunt noe da reason..but everytime i try to sleep,my eyes cant shut..n biasenye mate ni akan tertutup sendiri around 7am @ 0600wib..damn~ seb bek skug ni ngah cuti n 'cuti'..so,leh laa nak bgn lambat pon..tx God..

den setiap malam kepale aku sakit..starting da day i caught flu..i hate panadols~! ufffhhh..

i dunt wanna waste my time on da bed..so,i decided to post this entry..just check it out~

herrmmm...almost 1month aku bercuti kat medan ni..it was not really fun actually...n im lucky to have such an understanding housemate..*credit to emi* eventhough we have done such a lot of things,but still feels like something is missing..huhu..celebrated the X-mas Day at Sebayak Hotspring (berendam dalam kolam air panas start 2-6am,dlm suasane tanah tggi yang semestinya sangat sejuk,quite tired but fun),makan jagung panas mase on the way nak balik,having our breakfast at Mutiara Hotel (-_-') and jalan² kat Mickeyland (poor them cz cant play the paintball game..hihihi)..then celebrated the New Year's Eve at rooftop..woowwww...sounds interesting right..?? yess,it was..eating so much delicacies make me hard to fall asleep..n playing cards..fun! ;)

then things become a lil bored..nothing else we can do accept went to Sun Plaza,window shopping,watching movies,karaoke..or duk umah doing such a boring thing like watching DVDs or TV,surfing,facebook-ing,chatting..n cooking..then eating..hua³

dats all for this month..huhu

owh,by the way..
just wanna put some addition here..this is mimie shazlinda..my friend at MRSM Kuala Lipis..eventhough she's not in my gang,but still such a good buddy to me when im all alone..tx mimie..heart u lahh~~ <3 mimie is my deskmate at 2 n 3 Al-Khindi..dan juge menjadi teman sekatil  sebilik bile aku gaduh ngan roomates aku atau aku rase cam takut nak tido sorang²..hihihi..mimie pandai,baik,sopan,cumil,jujur etc..mmg terbalik ngan aku ni..dats y aku leh kamceng ngan die..mimie,only God knows how much i miss n love u..thanks for being such a good and best friend for me..im sorry for everything that i've done before,n u shuld know that i never meant to hurt u..

MIMIE SHAZLINDA

p/s: mimie,ayu dah tunaikan janji ayu..hihihi

:: IKLAN ::