:: UWANG ::

:: IKUTAN YUKK! ::

Senin, 16 November 2009

ellya oh ellya :)

salam..
di suatu tengahari yang agak suam-suam kuku,aku mendapat satu panggilan dari Malaysia[ringtone: Elevator-Hot Hot Heat (lagu ni beshhhh!! :p)]
tertera nama kat skrin : '.ma' (mak aku)
aku yang menyangka ma@mak aku yang call,terus menjawab panggilan tersebut dengan rasa gembira yang membuak-buak
tapi,sebaik sahaja aku meng'hello'kan orang di sebelah sana,terdengarlah suara yang berbunyi
ellya : "eloo..kak noor,kak noor...ellya dapak no 1 dalang kelahhh" (suare yang sangat laaa bangge diri) [translation/t: ellya mendapat no 1 di dalam kelas]
aku : 'owhhh..really??' (ceyhhhhh..yo yo ooo jek aku jawab mcm ni..tukar-tukar..tak baek menipu) "owhhh..ye ke?? baguhnye..tahniah2" [t: ooo..ye ke?? bagusnye..tahniah2..]
ellya : "thank you..hikhikhik" (gedik tol minah ni..ikut sape ntah..huhu)
aku: "hahaha..baguh laa dapak no 1..doh tepong ni nok kabo mende tu je ke?? [t: bgus laa dapat no 1..tp call just nak gitau bende tu je ke??]
ellya: "dok laaa..ma suruh telepong ke semue adik-beradik..ellya tepong laa.." [t: mak aku suruh ellya telefon sumer adik-beradik..yee la tu..padahal aku rase die yang berie..sebab selalunye die laa yang bergayut ngan akak2 n abg2 aku sampai bil tepon melambung tinggi..n my ma didnt noe bout dat..huh~!]
aku: "owhhhh...doh pahtu??" [t: abes tu??]
ellya: "sebab ellya dapak no 1,kekgi kak noor balik kak noor beli alak tulih banyok2 ke ellya neh?" [t: oleh kerana ellya dah dpt no 1,so die suh aku beli alat tulis sbg adiah..seb bek alat tulis jek..kalo die suh belikan Barbie Doll..? mati aku..huhu]
aku: "haaaa..buleh2..no hal..nanti kak noor beli"
ellya: "takdi ellya telepong doh ke kak long..die kabo nok suruh pa' beli basika ke ellya..senang nok g sekoloh..pahtu ellya telepong ke kak emma..ellya suruh ye beli mainan Barbie...pahtu ellya telepong ke abg epi..ellya suruh die beli rantai ngan cincin..abg murat ellya suruh ye beli gelang..ni telepong kak noor..nnt kak noor beli alak tulih ke ellya neh??" [t: ellya call kak long gtau die dpt no 1..kak long aku nak adiahkan basikal,suh ayah aku belikan..den ellya call kak emma aku mintak adiah mainan Barbie..ngan abg epi aku die mintak rantai ngan cincin..ngan abg murat aku die mintak gelang..ngan aku die suh belikan alat tulis...waaaaaaaaaaaaaa...melampau sungguh adik aku ni sorang..pandai plak die call adik-beradik ikut turutan..huh~!]
aku: "wohhhh,banyok ngat adioh ellya..!!" [t: wahhh...banyaknye adiah ellya]
ellya: "ye lah..pahni nok telepong ke abg ezawadi plok..nok suh ye beli pensel sebatang..hihi" [t: lepas ni ellya nak call adik bawah aku,ezawadi suruh belikan pensel sebatang..naseb bek die pikirkan jgak status kewangan kakak-kakak dan abang-abang die ni..aihhsssss]
aku: "ade lagi?? abg azahar ellya nok mitok mende??" [t: ellya nak mintak ape ngan abg azahar?? (abg atas ellya dan adik bawah ezawadi)]
ellya: "aaaa...dok tau lagi..nnt laa ellya pikir mula..ok laa kak noor..lenguh doh ellya bok bek bok bek ngan kak noor..ellya plok kne cakak banyok..biase kak noor hok cakak banyok.." (hahahahha:bunyi mak aku gelak kat belakang -_-') [t: ellya tak tau lagi nak mintak ape kat azahar..pasni die pikir balik..ellya lenguh sebab pot pet pot pet ngan aku..biase aku yg cakap banyak..kojaq punyer adik~!]
aku: "doh dakpe laaa..nanti kiring salang ke blake deh.." [t:kalo camtu takpe laa..nanti kem salam kat sumer]
ellya: "ehhh..kejak2..ni adik nok cakak ni" [t: kejap2..adik aku paling bongsu nak cakap ngan aku]
ezham: "tak noor..tak noor..nati beli maenang banok-banok te atik neh?? atik indu ahh te tak noor..nati tak mitok uet nan pa' neh..hihihi" [t: kak noor..kak noor..nnt beli maenan banyak2 utk adik..adik rindu kat kak noor..nanti mintak duet ngan pa'@ayah aku untuk belikan mainan die..ahhhhhhh..adikku ini sangat pandai mengambil hati (-_-!)]
aku: "hahahaha..ye2..nati kak noor beli"
den trus die pass telepon kat ellya balik lepas aku cakap aku akan beli mainan..jujur dan ikhlas sungguh adikku merinduiku..huhu
ellya: "ok laa kak noor..ellya nok g telepong abang plok..babai..ingak ooo beli alak tulih ke ellya..i lev u..bai" [t: ok laa kak noor..ellya nak g call abg (ezawadi) plak..byebye..jangan lupe belikan alat tulis..i love u..bye]
aku: "hahaha..ok2..i love u too..byebye"
adehhh...senak otak aku bile ingat kat adik aku yang sorang ni..mulut macam bertih jagung..mentang-mentang laaa ramai abg n kakak,sumer die nak pau..tu baru darjah 2..kalo tingkatan 2 nnt camane laa agaknye..silap2 die mintak laptop sorang sebijik..ting tong!! tp tu baru ellya..kalo ezham lagi mewah kowt...huhuhu~~

BIODATA
NAMA: SERI NOOR ELLYA BINTI ENDUT
UMUR: 9 TAHUN
BILANGAN ADIK-BERADIK: 9 ORANG
ANAK KE-: 8
hahaha...paperhal aku rindu die..die je sorang2 nye adik pompuan yang aku ade..loves n miss u owais kak cik~! :* (entry pasal ellya yang seterusnye akan menyusul yang bertajuk 'Ellya as a Besday Gurl') (^_^)v

Tidak ada komentar:

:: IKLAN ::