:: UWANG ::

:: IKUTAN YUKK! ::

Senin, 30 November 2009

ellya as a besday gurl~~ :)

salam...

haaa..still remmber bout ellya?? i've post an entry titled 'ellya oh ellya' before..n today (30th November) is her 8th birthday..A VERY HAPPY BIRTHDAY TO HER..~~ td aku dh call die..den suh die call balik sbb aku takde kedit..ngeh3 pastu kebetulan my family ngah clebrate her birthday at KFC dengan sedare mare yg laen..suare cam hepi je..tp syg,die ckp tak byk adiah yg die dpt..hahaha..btw,she's a big girl now..hopefully she will behave like one.. :) she likes Barbie..n she wants me to buy her Barbie Doll..ingat aku cop duet ke hape? huhuhu

" wish u all the best in ur life"




" be the best among the best "


loves u much,SERI NOOR ELLYA BINTI ENDUT~~ <3>

Kamis, 26 November 2009

entry ini tiada kaitan dengan Zaquan Adha.

Salam..
herrmmm..sekali lagi aku beraye di perantauan..ni masuk 2nd time aku beraye kat medan,indonesia..borink~~ huhu pagi2 tak tau nak mkn ape..adeshhh..
br pas ber'video call' ngan family aku kat kg..seb bek tak pecah kolam mate aku..sebak, tp takpe laa..hari raye kene hepi..hihi (credit to YM 10..webcame sgt best~!! :D)
rindu plak nak kumpul ramai2 satu family cam dulu..tahun ni pon rmai adik beradik aku yg tak balik..kak long aku kat johor,aku kat indon,adik aku kat kelantan..ramai kannn?? hihihi
msuk ni dah 5 tahun berturut-turut aku tak balik raye haji ngan family kat kg..tu kalo yg berturut turut laa..kalo yg tak berturut turut,ade skali..mase form 2 tak silap..raye kat mktab..giler sayu dan hibe dgr suare takbir bkn suare ayah aku..huhu..form 3 balik..n start form 4 tak balik dah..raye kat maktab..form 5 lak tak balik sebab spm..den 2007 rye kat kl ngan kak long n adik aku sebab takleh balik..banjir kot..huhu..pas2 raye kat sni 2 tahun dah msuk tahun ni..
hari ni hari raye..leh rase laa keboringan yang melande..tp hari mcm sgt laa best..tak panas tak sejuk..angin sepoi2 di waktu tengahri..berkat korban kot..
paperhal pon..aku nak ucap "SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA" buat sumer kaum keluarga yang disayangi,kawan-kawan dan semua laa yg mngenali diri ini..wahhh~~ poyo.. :)
1st tyme raye boria: baju merah

den baju biru
den baju pink
2009: baju ijau lumut


RINDU SAMA MEREKA~!!!!

Rabu, 25 November 2009

ade orang..

salam..
ade org terpakse menipu utk selamatkan org lain..ade org suke menipu untuk diri sendiri..ade org sanggup susah utk member..ade org suke susahkan mmber utk kepentingan diri..ade org kaye bermurah hati tolong org susah..ade org susah yg berlagak kaye..ade org kaye berlagak miskin utk pau org susah..ade org yg reti cane nak luah perasaan sendiri..ade org yang terpakse pendam perasaan..ade org yg reti jage perasaan org lain..ade org yang tak pernah pikir pasal perasaan org lain..ade org yg pandai berkate-kate utk kepentingan diri sendiri..ade orang yang terpakse terime sumernyer..ade org yang ego mcm die tu tuhan nak kne sembah..ade orang yg terpakse ikut kate org utk jage perasaan org lain..ade org yg sggup sedih utk lihat org lain gembira..ade org yg sanggup sedihkan org lain utk diri sendiri gembira..ade org yg jujur..ade org yg tak amanah..ade org yg suke tgk org lain berjaya..ade org yg sggup jatuhkan org lain..ade org yang reti berterus terang walopon terpakse mnyakitkan ati org lain..ade org yang terpakse pendam sorang-sorang sbb takut org lain terase hati..ade org yang nmpak hebat walopon menipu..ade org hebat yang rendah diri..ade org yang pandai pujuk orang walopon menipu..ade org yg tak reti memujuk apetah lagi menipu..ade org yang lebih ckp dr buat..ade org yang langsung tak buat paper..

walo sape pon 'orang' yg ada pada diri anda,jadilah yang terbaik..berubahlah utk kebaikan.. *wink3*

Sabtu, 21 November 2009

bincang2

salam..
2day is sunday..aku tak tau nak wat pe..nak klua jenjalan takde duet..huhu..so,aku mengambil inisiatif utk menghilangkan rase borink dengan study..suddenly,something cross my mind..ni la bermulanya perasaan untuk post new entry..
*******************
ade orang cakap mcm ni kat aku.. "a boy who likes to break a heart will not breaking his friend's heart"..btol ke?? rase mcm btol..tp aku nak sambung sket laa.. "unless u let him break ur heart eventhough u r his friend" atau "unless u r his friend before u become close..so u still have the chance of ur heart will be broke by him" pening kan? hihi..so,the conclussion is "be friend with a heart-breaker or ignore a heart-breaker if u r not his friend"
******************
someone (i cant say his name here..but he was still my friend eventhough he's a heart-breaker) dedicated this song to me : 'ADDICTED' by Simple Plan..it shows his feeling towards me..but i told him already..its not worth for u to addict to some1 that is never realize ur existance..die pon dah tau perangai aku camne..n im not the type of person who likes to cheat on others feeling (juz like someone yg aku pon tak hingin nak letak nme die kat sni)..its better for him to know the truth..am i right?? but for not being rude,i accepted the song..huhu
****************
MAAF..SORRY..APOLOGIZE..is it too hard to say dat when u r hurting someone feeling? *sigh* and is it the word of 'forgive' is too hard to give?? hmmm..forgiveness is not like u giving up ur right to hurt him when he's hurting u..tp memaafkan itu adalah menunjukkan kekuatan..dan terus menyalahkan adalah menunjukkan kelemahan diri..but what if da person who is hurting u was not asking for ur apologize? do u need to forgive him?? susah kan..tapi just let him know dat u r forgive him already..eventhough its hard for u to accept what he has done to u..walaupun memberi kemaafan itu bkn semudah memberi seribu rupiah kepada kawan2,tp trus memendam kemarahan itu ibarat mengahncurkan hati sendiri..eventhough tears are not worth for those yang menyakitkan hati kite,but juz let it run down if dat is the best thing dat u culd do to let the anger go away..
****************
okey laa..mau memasak sebentar..zassssssssssssss~!

Senin, 16 November 2009

ellya oh ellya :)

salam..
di suatu tengahari yang agak suam-suam kuku,aku mendapat satu panggilan dari Malaysia[ringtone: Elevator-Hot Hot Heat (lagu ni beshhhh!! :p)]
tertera nama kat skrin : '.ma' (mak aku)
aku yang menyangka ma@mak aku yang call,terus menjawab panggilan tersebut dengan rasa gembira yang membuak-buak
tapi,sebaik sahaja aku meng'hello'kan orang di sebelah sana,terdengarlah suara yang berbunyi
ellya : "eloo..kak noor,kak noor...ellya dapak no 1 dalang kelahhh" (suare yang sangat laaa bangge diri) [translation/t: ellya mendapat no 1 di dalam kelas]
aku : 'owhhh..really??' (ceyhhhhh..yo yo ooo jek aku jawab mcm ni..tukar-tukar..tak baek menipu) "owhhh..ye ke?? baguhnye..tahniah2" [t: ooo..ye ke?? bagusnye..tahniah2..]
ellya : "thank you..hikhikhik" (gedik tol minah ni..ikut sape ntah..huhu)
aku: "hahaha..baguh laa dapak no 1..doh tepong ni nok kabo mende tu je ke?? [t: bgus laa dapat no 1..tp call just nak gitau bende tu je ke??]
ellya: "dok laaa..ma suruh telepong ke semue adik-beradik..ellya tepong laa.." [t: mak aku suruh ellya telefon sumer adik-beradik..yee la tu..padahal aku rase die yang berie..sebab selalunye die laa yang bergayut ngan akak2 n abg2 aku sampai bil tepon melambung tinggi..n my ma didnt noe bout dat..huh~!]
aku: "owhhhh...doh pahtu??" [t: abes tu??]
ellya: "sebab ellya dapak no 1,kekgi kak noor balik kak noor beli alak tulih banyok2 ke ellya neh?" [t: oleh kerana ellya dah dpt no 1,so die suh aku beli alat tulis sbg adiah..seb bek alat tulis jek..kalo die suh belikan Barbie Doll..? mati aku..huhu]
aku: "haaaa..buleh2..no hal..nanti kak noor beli"
ellya: "takdi ellya telepong doh ke kak long..die kabo nok suruh pa' beli basika ke ellya..senang nok g sekoloh..pahtu ellya telepong ke kak emma..ellya suruh ye beli mainan Barbie...pahtu ellya telepong ke abg epi..ellya suruh die beli rantai ngan cincin..abg murat ellya suruh ye beli gelang..ni telepong kak noor..nnt kak noor beli alak tulih ke ellya neh??" [t: ellya call kak long gtau die dpt no 1..kak long aku nak adiahkan basikal,suh ayah aku belikan..den ellya call kak emma aku mintak adiah mainan Barbie..ngan abg epi aku die mintak rantai ngan cincin..ngan abg murat aku die mintak gelang..ngan aku die suh belikan alat tulis...waaaaaaaaaaaaaa...melampau sungguh adik aku ni sorang..pandai plak die call adik-beradik ikut turutan..huh~!]
aku: "wohhhh,banyok ngat adioh ellya..!!" [t: wahhh...banyaknye adiah ellya]
ellya: "ye lah..pahni nok telepong ke abg ezawadi plok..nok suh ye beli pensel sebatang..hihi" [t: lepas ni ellya nak call adik bawah aku,ezawadi suruh belikan pensel sebatang..naseb bek die pikirkan jgak status kewangan kakak-kakak dan abang-abang die ni..aihhsssss]
aku: "ade lagi?? abg azahar ellya nok mitok mende??" [t: ellya nak mintak ape ngan abg azahar?? (abg atas ellya dan adik bawah ezawadi)]
ellya: "aaaa...dok tau lagi..nnt laa ellya pikir mula..ok laa kak noor..lenguh doh ellya bok bek bok bek ngan kak noor..ellya plok kne cakak banyok..biase kak noor hok cakak banyok.." (hahahahha:bunyi mak aku gelak kat belakang -_-') [t: ellya tak tau lagi nak mintak ape kat azahar..pasni die pikir balik..ellya lenguh sebab pot pet pot pet ngan aku..biase aku yg cakap banyak..kojaq punyer adik~!]
aku: "doh dakpe laaa..nanti kiring salang ke blake deh.." [t:kalo camtu takpe laa..nanti kem salam kat sumer]
ellya: "ehhh..kejak2..ni adik nok cakak ni" [t: kejap2..adik aku paling bongsu nak cakap ngan aku]
ezham: "tak noor..tak noor..nati beli maenang banok-banok te atik neh?? atik indu ahh te tak noor..nati tak mitok uet nan pa' neh..hihihi" [t: kak noor..kak noor..nnt beli maenan banyak2 utk adik..adik rindu kat kak noor..nanti mintak duet ngan pa'@ayah aku untuk belikan mainan die..ahhhhhhh..adikku ini sangat pandai mengambil hati (-_-!)]
aku: "hahahaha..ye2..nati kak noor beli"
den trus die pass telepon kat ellya balik lepas aku cakap aku akan beli mainan..jujur dan ikhlas sungguh adikku merinduiku..huhu
ellya: "ok laa kak noor..ellya nok g telepong abang plok..babai..ingak ooo beli alak tulih ke ellya..i lev u..bai" [t: ok laa kak noor..ellya nak g call abg (ezawadi) plak..byebye..jangan lupe belikan alat tulis..i love u..bye]
aku: "hahaha..ok2..i love u too..byebye"
adehhh...senak otak aku bile ingat kat adik aku yang sorang ni..mulut macam bertih jagung..mentang-mentang laaa ramai abg n kakak,sumer die nak pau..tu baru darjah 2..kalo tingkatan 2 nnt camane laa agaknye..silap2 die mintak laptop sorang sebijik..ting tong!! tp tu baru ellya..kalo ezham lagi mewah kowt...huhuhu~~

BIODATA
NAMA: SERI NOOR ELLYA BINTI ENDUT
UMUR: 9 TAHUN
BILANGAN ADIK-BERADIK: 9 ORANG
ANAK KE-: 8
hahaha...paperhal aku rindu die..die je sorang2 nye adik pompuan yang aku ade..loves n miss u owais kak cik~! :* (entry pasal ellya yang seterusnye akan menyusul yang bertajuk 'Ellya as a Besday Gurl') (^_^)v

Sabtu, 14 November 2009

crack a smile~~ :)

whenever you are feeling sad..your eyes fixed upon the ground..you need someone to cheer you up..to turn your frown upside down
when times can get real rough..you need someone to lift your chin..or tickle you 'till you can't breathe..or 'till you simply grin
a kiss is just a kiss..a hug a mere embrace..but nothing beats the worldly known..a smile upon the face

it was too sweet to forget...and my heart was so lucky of what you've made..hope it'll remain positive eventhough it was tough..hope it'll seeking more when others think i had enough :)

Senin, 09 November 2009

explaination~

salam..
juz wanna have some more words in dis blog..
about everything dat i jotted..
every feeling dat i felt..
every word dat i wrote..
every single thing dat i made..
everything dat i've shown..
in dis blog..
its only my feeling on dat tyme..
again : on dat tyme..
its not fair for me..
when u judge me based on the story dat i wrote down..
even its juz a minute ago..
so how about 3-day-ago,3-month-ago,3-year-ago story??
its unintended my dear~
well,i do think
dat i have my rite here to tell any story,any feeling of mine..
so,hope for u to understand..
what blog means to me..
thanks~ :)

Kamis, 05 November 2009

riang ria remaja 5 AL-FARABI

salam..
haaaa..dengan excitednye aku mengupdate blog lagi..hihihi..beelah dengan slamber mengantoikan muke aku n da geng mase mude remaje atau budak2 (skarang msih mude okeyh)..bukan pe..suke aku bile tgk balik sumer pics yang diupload oleh beelah kat fb..tx beelah..mu meme otai 5f..hahaha..dan alang2 dh kantoi,aku pon dengan sukarela upload plak lam blog ni haaa..suke3~~ rindu tahap gaban kat dorang..dan rahsie sulit kerajaan yg perlu disembunyikan akan diberitahu kemudian~~ syiiooookkkk~~!! :)

aku n ojai (giler buruk dinding..nak wat cane..kelas tepi toilet..huhuhu)
tudung giler kembang..hahaha

muke sangap+ngatuk time prep malam..hihi
ni laa tudung aku pesen dulu2..hua3

dr bawah ke atas ke kanan : me-fatien-iela-ojai-syamin

ptot prep malam tp dah jd mjlis hari raye plak
siap ngan kueh raye lak tu
br balik cuti raye laa katekan..hahaha

ni laa diantara wanted mktab
mesyuarat agung mafia MRSMKL >:)

ni kalo cikgu tgk kompem kne lempang sorg 3~ :)

bile alfarabians melepakkan diri

da havockiest farabians

btw,aku nak amek name kelas tu haa
tp tak nmpak plak
bkn nak amek muke minah 2 org ni
muna-beelah

sebok sumer nak amek pic
budak2 btol
hahaha


complete set
muke minah2 yg slalu buat kecoh kat blakang kelas

kami lagi
perempuan-perempuan jelita di 5 alfarabi
berdiri : farah-beelah-muna-eila-ojai
duduk : fatien-me

weyyhh..bawah sket..kang cikgu nmpak mati woiii
muke aku control muke suci..hihihi

me n muna

deskmate merangkap geng
me n fatien
rahsia kerajaan : mostly gambar adalah hasil dari kamera HENFON beelah..dan kami,pelajar MRSMKL dilarang membawa henfon ke maktab..tp nak wat cane..beelah kan otaiii kelas..aku baek..tak bawak fon (padahal fon aku kne rampas :p)

:: IKLAN ::