:: UWANG ::

:: IKUTAN YUKK! ::

Sabtu, 31 Oktober 2009

this song suit me most now..

WELCOME TO MY LIFE
Do you ever feel like breaking down? Do you ever feel out of place? Like somehow you just don't belong..And no one understands you..Do you ever wanna run away? Do you lock yourself in your room? With the radio on, turned up so loud..That no one hears you screaming..No you don't know what it's like..When nothing feels alright..You don't know what it's like, to be like me..To be hurt, to feel lost, to be left out in the dark..To be kicked, when you're down..To feel like you've been pushed around..To be on the edge of breaking down..When no one's there to save you..No you don't know what it's like..Welcome to my life..Do you wanna be somebody else? Are you sick of feeling so left out? Are you desperate to find something more? Before your life is over? Are you stuck inside a world you hate? Are you sick of everyone around? With the big fake smiles and stupid lies..Well deep inside you're bleeding..No one ever lies straight to your face..And no one ever stabbed you in the back..You might think I'm happy but I'm not gonna be okay..Everybody always gave you what you wanted..You never had to work it was always there..You don't know what it's like, what it's like..
[WELCOME TO MY LIFE]

Jumat, 30 Oktober 2009

aku nak diari~~

salam..
mlm ni aku rse mcm tensen..
ntah laaa...
tak tau nape..
hormon mule nak berubah kot.. huhu
tensen laa nak kne tenangkan perasaan tanpe buat paper..
tensen nak kne ngadap........
eh takleh ckp..
nnt kantoi...
arghhhhh~~~!!!
aku nak diari..
yeeeee..nak diari..
aku nak something yg btol2 aku leh luahkan perasaan aku kat situ..
tanpe org laen bace..
tanpe org laen komen..
mcm aku mse darjah 6 smp form 4..
aku nak diari..
so dat aku leh lepas tensen aku kat situ..
aku leh tulis ape sje yg aku nak..
ape ape sahaje..
even bnde tu mnyakitkan ati org laen..
tp boleh mnyamankan perasaan aku..
alaaah...bkn ade org bace pon..
sebab tu aku nak diari..
aku nak diari..
even aku ade blog..
tp kat blog ni still aku kne cut off pe2 yg boleh buat org laen terase..
kne pk sal kakak2 aku yg sllu usha..
kne pk sal abg aku yg suke nak komen (kat ym laa selalunye -_-')
kne pk mmber2 yg view..
pokoknye....
aku kne pikir dulu sumer bnde yang aku nak taip..
kadang2..
aku terpakse tipu perasaan sndri sebab nak cover punye pasal..
aku terpakse edit balik bnde yg aku dah tulis..
aku terpakse edit perasaan aku sndri..
argghhhhh...tensen2~~!!
aku nak diari..
aku nak diari..
aku nak diari..
huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~!!
aku nak diari yg mcm ni..
yg boleh tulis gune pen @ pensel..
kalo boleh nak kaler itam+merah+putih..
T_T

Rabu, 28 Oktober 2009

met ultah,kak emma~~!!

salam...

waaaa...she's old now..hihihi..juz wanna wish A VERY HAPPY BIRTHDAY to my beloved 2nd big sis,KAK EMMA @ ENDRO HAIMA @ ISP. NURHAMIMAH BINTI ENDUT who was born on 28th of October,19-- (as usual,i dunt wanna mention the year bcz i dunt want to remind her how old is she..very kind of me rite?? hahaha)
thanks for being a very gud sister..help me on my homework when i was a little girl..teach me how to be a very gud young lady (like now..waahhh~~!! ;p) n also help me with $$$ whenever i need it (even in a large amount..-_-')
now u're married..i wish that u will have a very happy family..be strong to face the chllnges like u owais do..be a gud mother to ur children..be a solehah wife to my abg ngah..n still be a gud lil sis to kak long n a loving big sis to all ur lil siss' n bros..
i jus wanna let u knoe how proud am i to have such a great sister like you..love u,kak emma~~!!
once again,HAPPY BIRTHDAY~~!! :)

when she's still a young lady
now she's a policewoman @ IPD Subang Jaya
she's married~~ :)

Kamis, 22 Oktober 2009

open house ACMS (october 16th,2009)

salam lagi... :D
ahh sudahhh..
byk plak entry kali nih..
ngeh3..
skug citer sal open house by students ACMS (MARA)..
tx for inviting us..
makanan sedap+syok+best..
penat makan+amek gambar.. :)
dis are the choosen pics..
check it out~ :p

5 of us

syima-emi-alyaa-ana-me

7 of us

aaa...mostly of us..huhu

mandiri gurls+ACMS gurls


wanita-wanita jelita batch 2008
(kalo ade batch laen tak termsuk okeyh..hahaha)


TRIPLE J (Jejaka-Jejaka Jelek)
=))



nak pic aku tgh mkn..tanak pic amar..
tp ni je yg ade..huhu

-ThE eNd-

umno dinner

assalamualaikum dan selamat malam~ :
dinner UMNO..ok dah..aku leteyh nk pk ayat..huhuhu

[aku dengan makanan]

haaa..pic ni cambest
nmpak mcm kat 2 ruang yg berbeza kan??
padahal sebelah2 je..
hihihi


alyaa amek gambar


5 of us


3 jejaka misteri *puke :& *


7 of us
waaaa...akhirnya...
DAH ABESSSSSSSSSSSSS~~!!! :)

4 in 1 birthday party (october 15th,2009)

salam...
next entry please~~~ hua3
okeyh,skug citer sal besday party..
sbb aku ade lam list org yg sambut besday,so aku post laa entry nih~~~~ :))
b4 dis,kitorg clebrated besday daim (sengsorang)..amy plak with alyaa..
n now,4 in 1 yaitu (word indonesia..jgn claim sudeeeeh..ngeh3) aku,amar,ana n syima..
semua preparation dilakukan oleh alyaa,emi n daim..tp umah aku yg kemas okeyh~~ :)
aaa..malas nak taip..so tgk pics je la ek~~ lalalala~~ :-"

our cake said: Amar, Ana, Syima, Ayu (ikut turutan date of birth without year) !!
Korang dah tua! Happy Belated B'day!! [so sweeeet :)]


cake time~~!! lovely cake,isn't it?? <3

yahhhh...itu dia si daim bersama besday gurlsss~~ :)

[ana..tuang..air]

alaaa..amar ngan syima ni sebok lak..
org nak kasi penghargaan kat ORANG2 BESAR PARTY ni.. :)
TX A LOT TO: emi-daim-alyaa

[emi..with..OUR..gifts]

[H.A.D.I.A.H / P.R.E.S.E.N.T.S / G.I.F.T.S]


bersame adiah memasing..

its me~~ :) [12th october 1989]

its ana~~ ;) [24th september 1988]

its amar~~ :p [17th september 1989]

its syima~~ ;p [30th september 1989]


-tamat sudah-
-the end-

study grup + ujian (october,2009)

salam...
haaa..ade entry baru..after waiting for a few days to get all these pics,now i have my oppurtunity to post this entry..acelly takde laa nak story sgt pon...juz nak share pics je..my fwens n me buat study grup for exam..wahhhh,kami sgt rajin dan berdedikasi.. -_-'
study grup berlangsung selama 2 hari..satu hari kat umah aku,ana n emi kat tasbi II..den one more day kat umah alyaa n shima..as usual,kalo dah ramai2 ni kompem laa ade xtvt tambahan kan~~~ hihihi..tp kitorg stdy btol2 tau :) mse kat umah aku,kitrg tgk mini-cinema gune cd+tv (malu nak sebut tgk cd..huhuhu) after buat study grup..tgk citer hantu lak tuh..tajuk MATI SURI..but im not scare at all~~ :-"
den mase kat umah alyaa n shima lak,mlm tu kitorg bantai g makan pizza..adehhhh~~ takpe2..lepas tensen..hihihi..tp pics kat bawah ni mostly mase kat umah alyaa n syima laaa..mase kat umah kitorg tu tgh berkobar2 nak stdy,so tak terpikir nak snap pic..hihihi
(PICTURE)
[CAPTION]
A.K.U S.E.D.A.N.G B.E.L.A.J.A.R
L.U.N.C.H (dgn nasik beriani jln intan)
(tx to daim yg tlong belikan even die poser..hihi)

D.I.N.N.E.R (at Pizza Hut)

me-amar-alyaa
daim-syima-emi
ni name dia : wan siti syarifah syima PIZZA binti muhammad hazwan HUT

me-alyaa-emi-syima-______ (1 blank for ana)
[we re not forgetting u my dear <3]
U.J.I.A.N (white n black uniform)

L.U.N.C.H after U.J.I.A.N
T.A.M.A.T - S.U.D.A.H
T.H.E - E.N.D

Minggu, 11 Oktober 2009

im 20-year-young now.. lalala~~

salam..

yeyeh...~~!! dah msuk 20!! :)) (kne hepi ke? bertambah tue ni..huhuhu)..takpe2..rilex2..pangkal '2' kat depan tu bermakne kot buat aku..rse mcm dah agak matang..dan berhak untuk bergabung dengan kakak2 ku yg agak tue..aaaa...cam tak best jek bergabung ngan org2 tue..tak yah laa kan..kua balik..kua balik..takmo bergabung..hahaha

ermm...takde paper pon yg berlaku ari ni...exam kooowwwttt~~~ huhuhu
tp dpt board besar dr amar..tx to him..suke3~~ :D dan wishes yg sgt byk kat dlm fb..dan dlm fs jgak..serta myspace..n tagged..dan sms..lalalala~~ ramai jgak yg wish gune ym,dan mnyebabkan aku terleka sebentar smse me'reply' ucapan2 mereka..so,minah2 yg agak 'sopan' telah mngambil peluang tersebut untuk memecahkan telur di atas kepale beta....adehhhhh..kne tulah sat g aku tak tauu naaaa..huhuhu..tp takpe...aku hargai 'adiah' korang tu..amat bernilai~~ hahaha...tx a lot kat korang..love u all laaahhh~~!! :)
tx for those yg wish kat aku..hopefully sumer doa2 korang dikabulkan..ammiinnnnn~~
pade yg lupe..takpe..aku tak kisah..meh aku ingatkan...
"weyhhh korg yg lupe..ari ni besday aku okeyh~~!!" :"> (koq jd malu sndiri?? kui3)

pade yg tak tau..aaaa...takpe laa...nak buat camane..sape laa aku kat korg kan..kenal pon idakk~~ :

ermmm..papehal pon aku hepi ari ni..mse jawab exam td pon rse cam tenang je ati ni haa..cz pg2 bgn dpt msg from my family wish besday n gud luck..hukhukhuk..sebak laa plak T_T


aaaa...pade someone tuh..errmmm..tak tau nak ckp cane..tp jgn ingat aku boleh diperkotakkan katik mcm ko buat kat org laen..im just not into u anymore..cz i have to..aaa..takmo ckp lelebeyh di hari yg mulia ni..sekian~~


HEPI BESDAY TO ME~~!!
12th October 1989
Siti Noor Edayu bt Endut

Kamis, 08 Oktober 2009

sendiri~ (edayu version)

salam..

ermmm..tak tau nak ckp pe..br lepas menjenguk blog rakan2..sudah sgt lame tak menjenguk dorg..even dorg pon tak berape nak jnguk aku..huhuhu..

tp lepas xtvt jenguk menjenguk ni,ttbe rase nak muhasabah diri..terpikir lak ape yg edayu ni nak jadi lepas ni..terpikir cane laa idup edayu selame ni..terpikir ape je edayu dh buat sepnjang idup ni..rse nak mngucap pjg..nak istighfar byk2..yee..edayu bkn seorg yg sempurna..ape lagi bile nak dibandingkan dengan org laen..

edayu bkn seorg yg lemah gemalai..bkn seorg yg lemah lembut..bkn seorg yg suke ckp slow2..edayu agresif..edayu kepale angin..tak rjin mcm org laen..suke ketawe..suke gelak..edayu tak suke dgr lagu slow2..paling tak suke dgr lagu jazz..sgt tak suke..seorg yg suke pendam perasaan sorg2..tp byk ckp bnde yang kosong..edayu tak reti nak gtau terus terang..sungguh tak reti..edayu byk bg alasan..byk bnde yg ade dlm ati dan kepale edayu..tp bile mulut berat nak terbukak,ati edayu yg terpakse simpan semuanya..yaaa,semuanya...tp edayu tak kisah..sebab itu lah edayu..
edayu suke dgr lagu rock..s.oa.d,blink182,metallica,avenged sevenfold,cradle of filth,sum41,greenday,muse,good charlotte,my chemical romance,coldplay,all american rejects,30 2nd to mars,audioslave,avril lavinge,creed,the darkness,eminem,avanescence,fall out boy,hot hot heat,hoobastank,jet,linkin park,the rasmus,simple plan,seether,the used,yellowcard..........byk lagi laaa...pokoknyer sumer lagu yg org len tutup tlinge bile dgr,edayu yg dgr..kcuali org2 yg tlinge die same jenis ngan telinge edayu..huhu...jarang skali edayu nak dgr lagu raihan..lagu inteam..lagu rabbani...lagu lame2..lagu slow2..edayu tak bngge dgr lagu2 mcm ni..tp nak buat camne..dah telinge edayu mmg jenis dgr lagu kuat2..

edayu suke berkawan..edayu ade ramai kawan..selalu ade geng yg rapat ngan edayu..tp tu laa kelemahan edayu..tak reti nak rapat ngan ramai org..tp takpe laa..cukup laa sekadar berkawan walaupon tak rapat..edayu slalu ingat kawan2,even ade kawan2 yg dah lupekan edayu..sebab edayu tak pernah perfect mnjadi seorg kawan..tp edayu sedar..edayu tak pernah sempurna..now edayu ade kawan2 yang best...edayu syg kawan2 edayu..maaf kawan2,sebab edayu selalu buat bnde yg ntah hape2..tp kawan2 tetap dengan edayu..edayu tak harap semua kawan2 rapat ngan edayu..tp berharap agar persahabatan yg pernah terjalin tak pernah putus..takde dendam dan sakit hati yg tersimpan kat edayu..

edayu mmg pemalas..tp edayu suke kerja sekolah..edayu tak suke duk saje2..edayu tak suke tido petang..idup tanpe buat keje sekolah sgt membosankan..rse nak melompat2..rse mcm nak guling2..sgt bosan..edayu malas nak bukak buku saje2 tnpe ade keje sekolah..edayu suke redho ngan keadaan..edayu malas nak tnye byk2..edayu suke jugak pk bnde bukan2...edayu seorg yg penakut..yeee..seganas2 edayu,edayu penakut..edayu tak suke bile ade org yg usik2 edayu..bile edayu ckp die tkut,die tak maen2..adehhhh~~ ape laaa edayu ni..lagi pasal edayu,suke kaler itam dan merah dan putih..sgt suke..byk barang2 edayu kaler mcm tu..
bile bersangkutan hati dan perasaan,edayu dah takde ati nak cintan cintun..edayu penah baek ngan lelaki sebelum ni...edayu penah kecewa..tp edayu dah lupakan..tp buat mase ni ati edayu belum lagi terbukak..maaf wahai lelaki yg pernah rapat ngan edayu..edayu tak niat nak kecewakan sape2..ati edayu bkn untuk sape2 skarang..ati edayu untuk keluarga dan kawan2 rapat je..sgguh..edayu bkn nak ckp besar,tp sebelum edayu kawen,edayu akan utamakan kawan2 edayu..keluarge sudah tentu..tp sekarang edayu jauh dr keluarga..hidup edayu kat perantauan hanya untuk teman2 rapat..edayu nak berkawan dulu puas2..tipu kalo edayu ckp edayu takde perasaan..tp edayu dah reti camne nak hapuskan perasaan tu..pade insan2 yang pernah rapat ngan edayu,walaupon sekejap,thanks cz ajar edayu erti hidup yg sebenar..edayu mintak maaf..sgt mintak maaf..dan edayu tahu,edayu akan jumpe jodoh edayu..ade seseorg di luar sane..tp masih belum sampai waktu untuk edayu pk pasal hal tu..edayu masih jauh dr batas tu..edayu sedar~~

yeee..itu laa edayu..seorg hamba Allah yg lemah,seorg anak kepada kedua ibu bapa,seorg adik kepada abg2 dan kakak2,seorg kakak kepada adik2,seorg teman pada yg insan yg bername sahabat..edayu sedar kelemahan diri..dan setiap saat edayu akan berubah untuk kebaikan..pada seseorg yg edayu syangi lebih dr seorg teman buat mase ni,edayu mintak maaf..edayu terpakse undur diri..

malam ni ttbe rse cam baek..hahahaha..kepade sape2 yang tak pernah tgk aku sebaek ni,jgn gelak okeyh..edayu nak berubah..berubah ke arah kebaikan..insya allah~~ :p

wassalam

Sabtu, 03 Oktober 2009

kenangan di mrsm kuala lipis part II

salam...

b4 dis aku ade post entry pasal kenangan ni...tp takde pic..so,dis tyme..it's full with pics..hihihi..kerinduan melanda..ramai mmber yg ngah merindui aku..wakakaka..fwens,i mish u ol mush~~ :) :*
MRSM KUALA LIPIS
ni laa tempat aku bertapa selama 5 tahun..
byk kenangan kat sni..
dr yg seburuk-buruk kain buruk sampai ke sebagus-bagus kain yg baru beli..
so,belilah barangan buatan Malaysia..
aku jgak adalah salah seorang pelajar batch 1st yg msuk sni..
means maktab ni baru bukak time tu..
keadaan sgt laa menyesakkan jiwe dan rage..
tp tu laa yg mngajar aku erti hidup yg sebenar..
skug ni mktab ni dah cun dah..
lagi cun dr korang..
eceyhhhh~~
FANWIMJ



ni plak geng aku mase form 1 sampai form 3..
ramai yg tanye ape maksud fanwim kat email address aku..
ni laa maksud die..
ikut urutan gambar dr atas ke bawah : farah,AYU(anggap je laa aku kat tgh2 bdak bju merah 2 org tu),nadia,wani,ida,mierah,jalilah..
so,shortform die jd laaa FANWIMJ
tp mse tu 'j' masuk lambat sket..hihi
suke duke bersame mmg aku tak penah lupe..
biase laaa..bdak2 kecik lagi mse tu..
ngeh3
sape yg kasi name aku dah lupe dah..
kot aku sendiri yg reka pon aku tak tau..
tp yang pastinye,nme ni takkan penah lenyap dr idup aku.. ;)
p/s: korg...aku curik pic korg ni..mintak halal eh?? hihihi

ayu-nadia-farah-jal...
skecthing yg farah kasi

nadia su-jeah-rj ili-ainaa-ayu-fatien
yg ni geng aku mase form 4 n form 5..
mse tu geng lame ramai yg pindah..
so,berpecah laa kitorg..
tak gado pon okeyh..hihi
tp takde nme laaa..
dah besar2 ni matang laa sket.. ;p
sy sgt rindukan mereke..
sangat3~~
tp sye tau mereke juge rindukan sye...
muahahaha..
duduk atas meja: ili-jeah-ayu-fatien
duduk atas kerusi: ainaa
(dalam kelas aku n fatien..weeeee :p)
ainaa-fatien-ayu-jeah
mse ni ili dah kuar mktb..nadia su plak kat mane ntah..hihihi..
jeah-ayu-fatien-ainaa-padie (kat belakang)
on Grad Day form 5
den kat bawah ni pics aku kat mktab...rindu..rindu...dan rindu lagi...~~~~~
mjlis bukak poser ramai2..
mg.


berdiri dr kiri : mardhiah - izzatul basirah - bazilah - fauzana - adik - syafiqah - zema - jal - ayu
duduk dr kiri: boje-padie -cikgu asma -mat drug - nawawi
homeroom aku mase form 4 : PRIMROSE
p/s: tx a lot to ainaa amira for remind me n correction~ hahaha
dalam kelas...
tp tak sumer masuk laaa..
mse ni kebetulan miss eisha lalu..
so,kitorg tarik die msuk kelas amek gambar..
mish u miss~~ ;)

5 AL-FARABI with Cikgu Saadah
ni laa classmates aku yg giler..
hebat laa korang..
leh wat aku rindu korang..
hihihihi


Graduation Day mase form 5..
2 laa antara gambar2 kenangan aku kat maktab..mmg byk lagi,tp tak jumpe carik..huhuhu..tp papehal pon,aku rindu maktab aku..rindu cikgu2 yg bnyak mngajar aku erti idup yg sebenar, maaf dr ujung rambut sampai ujung kaki sbb aku tau aku byak buat salah n masalah ngan dorg..wuwuwuwu...rindu kat kengkawan yg giler2...yg tak giler2..serta yg giler..errrkkk~~! rindu kat kakak dobi yg selalu kasi aku n da geng basuh baju lebeyh (tp kitorg basuh sndri okeyh~~) rindu kat sumer2 laa pokoknye...tanpe dorg,aku tak rase aku leh sampai tahap sekarang ni..pade sape2 yang rase maktab tu tak gune,pk2 laa balik..yg tak gune tu sape senarnye..jgn ckp aku sudah....hahaha
hugs n kisses from me, Siti Noor Edayu bt Endut, Fakultas Kedokteran, Universitas Sumatra Utara, Medan,Indonesia

:: IKLAN ::