:: UWANG ::

:: IKUTAN YUKK! ::

Minggu, 27 September 2009

raye 09

salam..
waaa..dah lame aku tak bukak blog ni (even baru je sminggu..tu pon sbb aku balik mesia..kebetulan brdband takleh gune sbb tak berbayar..hihihi)
soooooo...dgn rase hepi yg melimpah2 ke ladang gandum,aku nak story sal rye tahun ni...n i bet most of all have da same story to tell..hihi..alhamdulillah,aku dpt balik raye kat kampung aku iaitu Jln Tanah Lot, Kg. Kuala Pueh, Kuala Berang, Terengganu (versi iklan kat tv..4 those yg tgk mst tahu nada die camane..kikikik). Aku dpt cuti rye selama 10 hari (2ari poser + 8ari beraye - 1hari balik kl) Tahun ni tak semue adik beradik aku balik kg..kak emma aku,anak ke2 balik pade malam hari raye,dengan erti kate yang lain mase pagi raye 1st die takde sbb balik umah belah husband die..den abg murat aku,anak ke4 tak balik sbb die terpakse bertugas atas kapal..tu laa,sape suh jd pegawai maritim..hihihi
raye tahun ni family aku pilih kaler ijau lumut (sebab tu entry kaler ni bukan kaler merah..matching ngan baju raye :D)..n naseb baek jgak laaa aku yg balik 2 ari b4 raye dpt carik baju raye kaler ijau ni..even ijau aku cam cerah sket,tp still leh masuk ngan fmily..aku bukan anak angkat okeyh..hihihi..tp kak long aku n kak emma aku ade kaler dorg sndri..nak wat cane,masing2 dah ber'family'..kak long aku kaler maroon n kak emma aku plak kaler ijau gelap+cream..

sperti biase,mlm b4 raye tu aku akan iron sumer baju2 raye yang ade (mmg keje aku same je tiap2 tahun bile nak raye iaitu iron bju sumer org..huhuhu)..biase nye akan mngambil mase selama 2jam setengah..lame kan?? bygkan laa..adik beradik aku nyer bju pon dah 7 pasang (tu pon 2 org tak balik),mak bapak aku n abg long ngan anak die lagi..mmg berbalooiii~~ huhuhu..org laen sebuk duk pasang langsir ngan masak2,aku tak bergnjak dr iron board..adehhh~~~

selame semggu raye ni,mmg aku tak lekat kat umah..beraye sakan laa kate org..dr 1st day raye smp laaa raye ke 6,hanye raye ke3 je aku n family ade kat umah..tu pon sbb jnji ngan mmber aku yg nak dtg beraye..mase tu laaa tgn aku jd kasar sebab basuh cawan cz tak putus2 org dtg beraye..ngan sanak saudara lagi...alhamdulillah..rye tetap best..hihihi
1st day rye g umah sedare mare belah ayah aku..kat sekitar kuala berang,seharian suntuk..den 2nd day raye belah mak aku plak kat kg kebor besar,manir..mgrib baru smpai umah..raye ke3 org dtg umah aku..rye ke4,pegi kemaman..raye ke5,pegi picnic kat sekayu..raye ke6,kuar bndar beli barang..raye ke7 balik kl..raye ke8,balik medan..bz kan aku?? huhuhuhu~~
dan di bawah adalah antara pics yg aku rjin nk upload..nak tgk bnyak lagi,sile ke fb @ ms @ fs yee~~ :)
aku ngan mak aku,ma
me,myself n i..
aku n adik aku,ezawadi
1st day raye
kak long's family
me n kak long n harith
uncles n harith
lelaki2 in my family without abg murat
ateh n harith
pa' n ma <3
my family (without kak emma n abg murat)
kak emma's family
2nd day raye umah tok belah ma
beraye umah jiran (kechubbyan ku terserlah..huhu)
umah tok su
3G ngan kak laa (kazen) yg tak dpt balik beraye

Tidak ada komentar:

:: IKLAN ::