:: UWANG ::

:: IKUTAN YUKK! ::

Selasa, 29 September 2009

bile ckp tak serupe bikin..(versi broken english)

salam...
juz back dr class..
tired..
but still i have energy to post this entry..
hermmm...
td after org belanje mkn kat a&w,me terus balik..
naek becak alone..
perjalanan takes time about 10minit..
so,aku pon amek that opportunity to termenung..
rse like something went wrong..
when aku pk balik,aku rse mcm aku ngah menipu someone..
ngan my feeling yg mcm tak btol..
and rse like ditipu jgak..
back to the title..
'cakap tak serupe bikin'
susah bile jumpe spesis org yg mcm ni..
sometimes feels like berhadapan ngan 2 persons yg berbeza..
even the fact is org tu adelah org yg same..
dengan erti kate yang lain,
not strong enaf to tell the truth..
aku ni psikik senarnye..
aku leh rse ape yg die nak..
n aku pon rse die tau je aku tau..
tp tu laaa...
takut nak ckp..
siyesly aku sgt tak berkenan ngan org yg mcm tu..
even sometimes aku pon mcm tu jgak..
tp yelaa..
takkan aku nak stat dulu..
kan3??
kadang2 susah nak trust ngan ape yg die ckp..
bcoz ape yg die buat lain..
if tgk from ape yg die ckp n buat,langsung tak same..
tak tau laa if prangai die mmg mcm tu..
nk cover ngan aku ke??
malu ngan aku ke??
or nak balas dendam??
ntah3..
i dunt really noe..
tp still i dunt like..
mmg aku susah laa nak trust die pasni..
ckp laa ape pon..
except die buktikan ngan ape yg ckp dgn ape die buat..
nseb baekla aku skug dah pandai nak cntrol my feeling..
takde laa frust sgt ke ape..
jus tak best laa..
bile ape yg die duk ckp kat aku (ckp ke?? taip kot..or lebih btol lagi ape yg aku bace) tak same
ngan ape yg die buat..
tp takpela..
aku nak tgk je how far we can go dlm keadaan like this..
ok laaa..
tu jek i want to share..
p/s: jgn pernah post entry mcm ni kalo kakak anda seorg cikgu bahasa inggeris...nnt kompem anda akan di'pok pala' sbb memalukan beliau..mcm yg aku buat skug..huhu
BUT WHATEVER IT IS..........
yeaahhhh...trust me..im a liar~~
lalalala~~

Minggu, 27 September 2009

raye with husna
















aaa...ni sambung ngan citer td tp sje nak pisah kan..hihi
rye ke4 yg aku g kemaman tu,aku p umah my vbf (very best friend),husna..
pade mmber2 laen tu sorry laa kalo tak sempat nak p umah korang..
sampai tu mmg dah petang..
lepak umh minah ni laa lame..hihihi

raye 09

salam..
waaa..dah lame aku tak bukak blog ni (even baru je sminggu..tu pon sbb aku balik mesia..kebetulan brdband takleh gune sbb tak berbayar..hihihi)
soooooo...dgn rase hepi yg melimpah2 ke ladang gandum,aku nak story sal rye tahun ni...n i bet most of all have da same story to tell..hihi..alhamdulillah,aku dpt balik raye kat kampung aku iaitu Jln Tanah Lot, Kg. Kuala Pueh, Kuala Berang, Terengganu (versi iklan kat tv..4 those yg tgk mst tahu nada die camane..kikikik). Aku dpt cuti rye selama 10 hari (2ari poser + 8ari beraye - 1hari balik kl) Tahun ni tak semue adik beradik aku balik kg..kak emma aku,anak ke2 balik pade malam hari raye,dengan erti kate yang lain mase pagi raye 1st die takde sbb balik umah belah husband die..den abg murat aku,anak ke4 tak balik sbb die terpakse bertugas atas kapal..tu laa,sape suh jd pegawai maritim..hihihi
raye tahun ni family aku pilih kaler ijau lumut (sebab tu entry kaler ni bukan kaler merah..matching ngan baju raye :D)..n naseb baek jgak laaa aku yg balik 2 ari b4 raye dpt carik baju raye kaler ijau ni..even ijau aku cam cerah sket,tp still leh masuk ngan fmily..aku bukan anak angkat okeyh..hihihi..tp kak long aku n kak emma aku ade kaler dorg sndri..nak wat cane,masing2 dah ber'family'..kak long aku kaler maroon n kak emma aku plak kaler ijau gelap+cream..

sperti biase,mlm b4 raye tu aku akan iron sumer baju2 raye yang ade (mmg keje aku same je tiap2 tahun bile nak raye iaitu iron bju sumer org..huhuhu)..biase nye akan mngambil mase selama 2jam setengah..lame kan?? bygkan laa..adik beradik aku nyer bju pon dah 7 pasang (tu pon 2 org tak balik),mak bapak aku n abg long ngan anak die lagi..mmg berbalooiii~~ huhuhu..org laen sebuk duk pasang langsir ngan masak2,aku tak bergnjak dr iron board..adehhh~~~

selame semggu raye ni,mmg aku tak lekat kat umah..beraye sakan laa kate org..dr 1st day raye smp laaa raye ke 6,hanye raye ke3 je aku n family ade kat umah..tu pon sbb jnji ngan mmber aku yg nak dtg beraye..mase tu laaa tgn aku jd kasar sebab basuh cawan cz tak putus2 org dtg beraye..ngan sanak saudara lagi...alhamdulillah..rye tetap best..hihihi
1st day rye g umah sedare mare belah ayah aku..kat sekitar kuala berang,seharian suntuk..den 2nd day raye belah mak aku plak kat kg kebor besar,manir..mgrib baru smpai umah..raye ke3 org dtg umah aku..rye ke4,pegi kemaman..raye ke5,pegi picnic kat sekayu..raye ke6,kuar bndar beli barang..raye ke7 balik kl..raye ke8,balik medan..bz kan aku?? huhuhuhu~~
dan di bawah adalah antara pics yg aku rjin nk upload..nak tgk bnyak lagi,sile ke fb @ ms @ fs yee~~ :)
aku ngan mak aku,ma
me,myself n i..
aku n adik aku,ezawadi
1st day raye
kak long's family
me n kak long n harith
uncles n harith
lelaki2 in my family without abg murat
ateh n harith
pa' n ma <3
my family (without kak emma n abg murat)
kak emma's family
2nd day raye umah tok belah ma
beraye umah jiran (kechubbyan ku terserlah..huhu)
umah tok su
3G ngan kak laa (kazen) yg tak dpt balik beraye

Kamis, 17 September 2009

yeyeh~~ esok balik mesia~

salam..
hari ni sye sgt hepi..
rse sgt bahagia..
sebab....
aaa..ade lah~~ ;)
malam ini sye sgt hepi..
sgt gumbira..
sgt ceria..
sbb esok sye balik mesia..
sbb dah nak rye..
so,sye leh beraye ngan family sye..
suke3~~ :)
sye dah siap packing..
excited nak balik nih..
even br je balik 3bulan sebelum nih..
tp sye tetap excited..
sebab nak balik rye..
excited nak raye la senang citer..
besh3..
ESOK SAYA BALIK MALAYSIA~~!! yeyeh... \(^_^)/

Minggu, 13 September 2009

kalo lah die tau

salam..
(all in malay)
malam ni sye kecik ati..
sangat kecik ati..
hari ni sye teringat kat die..
sye pakai bju yg die kasi..
sye tuka status sye kat myspace..
sye pon tak tau knape tetibe sye ingat die..
padahal dah lme sye lupekan die..
sgt lame...~~
ttbe mlm td ade org komen2 kat 'bukumuka'..
walopon bukan gmbar dan nme die..
tp sye dpt rse tu die..
komen die yg mule2 pon sye dah dpt agak..
sye pon tak tau nape sye yakin tu die..
dan sye tau die tau sye kenal die..~~

tp bile die tau sye dpt tau tu die..
n reply komen die yg mnyakitkan ati tu..
ttbe jgak die marah2..
die ckp macam2 kat sye..
padahal sye tak buat ape2 pon..
tu laa kali pertame sye msg ngan die..
slepas berbulan2 sye ngan die tak berhubung..
sbb tu sye tak paham kenape die nak marah sye..
bile sye tnye die maki sye balik..
ape salah sye sebenarnye??
die dah bnci sye ke?? atau sye mmg ade buat silap ngan die? tp seingat sye,sye dah lame tak berhubung ngan die..sgt lame..pelik kan?? tp takpe..walopon bkn slah sye,sye tetap mintak maaf ngan die..harap die maafkan..hurmmm~~
sye tak paham..
btol2 tak paham..
sye tak paham knape sye perlu terase..
sye tak paham knape sye perlu sedeyh..
sedangkan die bukan sape2 pon..
bkn sape2 lagi..~~
kalo lah die tau pe yg sye rse ari ni..
kalo lah die tau sye tak pernah bncikan die..
kalo lah die tau yg sye pernah rindukan die..
kalo lah die tau takde org pernah ganti die..
kalo lah die tau~~~
tp satu je yg sye nak die tau..sye dah tak syg die lagi~~~~~
p/s: sye bkn jiwang..sye jus sedeyh sbb org marah sye tanpe sebab..kalo awk jd sye,mst awk sedeyh jgak..~~~

Jumat, 11 September 2009

sabar..

salam..

'sabar itu separuh daripada iman'
biar lah org nak ckp ape pon...biarlah org nak kate ape pon..mulut tempayan boleh gak ditutup..mulut org susah laa..ngah tido pon leh terbukak..ni kan plak time sedar..peoples talk bhind you..its normal..biase laa idup..baik ke buruk ke dorg ckp..bersabarlah..think positively,even its hard to do..nak2 time hati tak berape nak sihat..jgn pk bnde bukan2..zaman kanak2 dah lame berlalu..skug dah besar..dah mumayyiz dah pon..no need to think bout da lil probs..byk lagi masalah laen yg perlu dipikirkan..tegas sket ngan perasaan sendiri..try to control urself..jgn layan sgt perasaan yg tak brape btol..even sometimes perasaan tu btol,tp takpelaa..sabar jee..tu je yg boleh dilakukan skrang..things will change..no matter how hard u try to stay da same,but it ll change..cepat atau lambat,ia tetap akan berubah..elakkan dr pk yg bukan2..no one is prfect..so they are...dunt worry..watever happen,just be strong..sabar..kuatkan semangat..one day,ko akan sedar ape hikmah di sebalik sumer yg berlaku..pk positif..bukan senang nak kembalikan suatu keadaan yg dah berubah..keadaan bukan sesuatu yg ko boleh btolkan sme seperti yg sebelumnya..sikit ke banyak ke,pasti ade yg akan berubah..lame2 nnt ok la tu..even ia takkan same as bfore..just think positive and trust urself~~
dah tau nak buat ape,nak ckp kat sape...
done~~

going under....

salam..
starting the day with this feeling..
again and again..
i dunt noe wut happen to me..
i cant understand my feeling anymore..
i dunt noe wut is real and wut is not..
i lost all sense of control..
i just wanna have it back..
my mind breaks the spirit of my soul..
this time i dunt think i have anyone hand..
but i will save myself..
i've got to break tru..
i cant keep going under..
feels like myself suffocating now..
did i break my heart inside by myself??
did i do smthing wrong??
did i stand too close with the fire??
did i?? ermmmm~~
i just dunt think this is the real me..
something inside this heart has died..
there is nothing except the memories left abandoned..
i cant seem to break tru no matter how i try to..
im just a walking disaster~
'i try not to think,bout the pain i feel inside..do u noe u used to be my hero? and all the times u spend with me,now seems so far away..and i feels like u dunt care anymore..'
whatever it is..i just have to think positively..yeahhh rite~~ *rolling eyes*
done~

:: IKLAN ::