:: UWANG ::

:: IKUTAN YUKK! ::

Sabtu, 18 Juli 2009

BAKSOS @ PROGRAM KHIDMAT MASYARAKAT.. :)

salam...

yeyehhh..ade entry baru..hihihi..ok laa..tanak buang mase sbb byk sgt pic yang aku upload nih..skung nak citer sal BAKSOS (BAKTI SOSIAL) @ PROGRAM KHIDMAT MASYARAKAT yang telah diadakan di Kg. Lubuk Lesung,Kijal,Kemaman pada 9-11 Julai 2009..program nih dianjurkan oleh PELAJAR USU-TERENGGANU..mmg best tahap cipan..org kampung mmg sporting abes aaa..kerjasame penuh dorg kasi melancarkan lagi program yang telah diaturkan..welll...KG LUBUK LESUNG HEBATTT~~!! :D

antara aktiviti yang diadakan adalah :

1) program anak angkat (ni mmg best giler..tx 4 family2 angkat yg cambest..idup KG LUBUK LESUNG!! :D)
2) sukaneka (student menang tarik tali,pnduduk kg menang bola..ngeh3)
3) pemeriksaan kesihatan by stdent
4) ceramah kesihatan by pegawai kesihatan
5) malam kebudayaan (kraoke n dikir barat n nasyid)
6) motivasi kepada pelajar sekolah by student
7) kenduri n tahlil (pakat ramai2 semelih lembu sekor :p)
8) mandi manda at air terjun sekayu lepas balik dr kg lubuk lesung (makan sate n kopok)

ni plak antare pics yg cambest..tp kebanyakannya ade pic aku laa..ngeh3..byk lagi pic laen..tp banyak sgt..tak larat nak upload..huhu..kalo nak tgk leh p kat facebook ek..hihi..so,check it out~~
(by the way,pic kat bawah ni tak ikut urutan aktiviti tau..aku men campak jek..mlas nak susun,cz nak kne jge baby plak pasni..huhu..)
haaa,ni adelah grup aku time motivasi kepada pelajar..muke aku nmpak separuh jek..huhuhu

try carik aku mne satu..hihi..ade gaya cikgu tadika x?? :p (yang tngah btolkan bju kat barisan belakang..he3)


ni plak ngah siang dging lembu ramai2..errr..aku ngah siang bawang kat bawah ngan makcik2..rjin kan aku?? hihihi

ni la budak2 kg yg mnyertai acara motivasi..dorg pon cam happening..lawak pon ade..
hahaha.. (siap tgk citer upin & ipin lagi..huh~~)



ni plak time malam kebudayaan..ade karaoke by penduduk kampung (pastu yg naek asek muke same..nak2 anak ketua kampung tuh..aihhssss),ade dikir barat,ade nasyid n persembahan nyanyian oleh student lelaki (lagu Lupa by kubor n Cari Jodoh by Wali band)


ni lak muke aku yg menjage kaunter karaoke selepas kaunter di tutup..muahahaha (yg baju biru gelap tu nme die kak maria..yg bju biru cerah nme die syima :D)
aiseymann..muke aku tak nmpak arr..aku ngan kak ila n kak fida duk sebelah mak cik yg tgh nanges ptong bawang tuh..nk kne ptong gji cameraman ni..hihi



ni plak time acara sukaneka..byk je acara sebenarnye,tp malas nak upload pics...huhu..dlm ni ade gak muke aku..tp kabur2.. (tudung itam,baju itam,sluar itam :p)


ntah sape ntah amek pic ni..ngah khusyuk tgk org kne cek..errr..tgk je pon..hihihi


ni la kak ila (tdung pink) n kak fida (tdung itam tp bukan aku :)


kebetulan tukang amek gambar snap pic family angkat aku..kcuali abg acap laa..hihi..
(abg mal,adik n along)


ni plak sambungan family angkat aku..asek nak berkepit je dak2 ni ngan makcik sdare angkat dorang..aihhsss (adik n acik)


pemeriksaan kesihatan


pemeriksaan gigi oleh bakal2 dokter gigi :)


ni lah mak angkat aku @ mek..die baek..best..dan best..hihihi..cyunk mek~~ muahhhxxx~~!! :-*


khusyuk mendengar tklimat mase hari 1st (aku ade tuuuu :p)


menyambut kedatangan VIP (yg lambat setengah jam :) dengan persembahan pencak silat


muke2 pesilat yg bosan mnggu.. (mcm muke kitorg gak..hihihi)


errrr....tak tau pe motif aku letak..tp yg penting aku nk letak pic ni..hik3


bersame AJK2 penting program..muahaha


mase mule2 sampai..senyum2


haaa...ni laa AJK2 penting prgram..tx a lot to dem yg bertungkus lumus menyusun acra..n cngratez jgak..weehuuuuu~~~~ :)

berkumpul kat depan bangunan YAYASAN TERENGGANU sebelum bertolak

at Sekayu Waterfall.. peace~~

ni sorg lagi anak sedare angka aku..kalo td dah tgk along,acik n adik..ni angah die.. pling degil..tp bestt~~ hihi
haaaa...tu la sedikit sebnyak pics yg ade..mmg best laa program nih..rse cam nak tambah hari je..time kitorg balik tu mmg sedeyh giler arr..parent sumer nanges2..amik gambar tak stop (aku laaa..ngan..aaaa..mmber aku.. :D) tx to sume2 yg take part..hopefully,hubungan yg terjalin antara student n penduduk kg tidak akan luput begitu shaja.. :)
aku ade keje lak..kalo ade tambahan nnt aku letak..k laaa...daaaa~~~~ :)

2 komentar:

fadhil mengatakan...

pergi kg lubuk lesung tu taun lepas yer?sy baru balik dari sane tgh hari td.ader program anak angkat gak.4 hari 3 mlm..memang best tol la og kg nyer..sy duk umah kt depan balai rayer tu.n dier pon ader citer sal budak2 malaysia yg blaja medic kat indon datang kg tu n duk umah dier gak..pn rosnani ismail..skrg pon masih teringat suasana kt kg tu..nasib bek ader gambar kt blog ni.leh tgk gak muka makcik2 kg tu.rindu kat dorg da..hu2

siti noor edayu bt endut mengatakan...

owhhh really?? best2..dorang sangat sporting..rindu gak kat dorang..huhuhu..ni cane leh jumpe my blog?

:: IKLAN ::