:: UWANG ::

:: IKUTAN YUKK! ::

Sabtu, 18 Juli 2009

BAKSOS @ PROGRAM KHIDMAT MASYARAKAT.. :)

salam...

yeyehhh..ade entry baru..hihihi..ok laa..tanak buang mase sbb byk sgt pic yang aku upload nih..skung nak citer sal BAKSOS (BAKTI SOSIAL) @ PROGRAM KHIDMAT MASYARAKAT yang telah diadakan di Kg. Lubuk Lesung,Kijal,Kemaman pada 9-11 Julai 2009..program nih dianjurkan oleh PELAJAR USU-TERENGGANU..mmg best tahap cipan..org kampung mmg sporting abes aaa..kerjasame penuh dorg kasi melancarkan lagi program yang telah diaturkan..welll...KG LUBUK LESUNG HEBATTT~~!! :D

antara aktiviti yang diadakan adalah :

1) program anak angkat (ni mmg best giler..tx 4 family2 angkat yg cambest..idup KG LUBUK LESUNG!! :D)
2) sukaneka (student menang tarik tali,pnduduk kg menang bola..ngeh3)
3) pemeriksaan kesihatan by stdent
4) ceramah kesihatan by pegawai kesihatan
5) malam kebudayaan (kraoke n dikir barat n nasyid)
6) motivasi kepada pelajar sekolah by student
7) kenduri n tahlil (pakat ramai2 semelih lembu sekor :p)
8) mandi manda at air terjun sekayu lepas balik dr kg lubuk lesung (makan sate n kopok)

ni plak antare pics yg cambest..tp kebanyakannya ade pic aku laa..ngeh3..byk lagi pic laen..tp banyak sgt..tak larat nak upload..huhu..kalo nak tgk leh p kat facebook ek..hihi..so,check it out~~
(by the way,pic kat bawah ni tak ikut urutan aktiviti tau..aku men campak jek..mlas nak susun,cz nak kne jge baby plak pasni..huhu..)
haaa,ni adelah grup aku time motivasi kepada pelajar..muke aku nmpak separuh jek..huhuhu

try carik aku mne satu..hihi..ade gaya cikgu tadika x?? :p (yang tngah btolkan bju kat barisan belakang..he3)


ni plak ngah siang dging lembu ramai2..errr..aku ngah siang bawang kat bawah ngan makcik2..rjin kan aku?? hihihi

ni la budak2 kg yg mnyertai acara motivasi..dorg pon cam happening..lawak pon ade..
hahaha.. (siap tgk citer upin & ipin lagi..huh~~)



ni plak time malam kebudayaan..ade karaoke by penduduk kampung (pastu yg naek asek muke same..nak2 anak ketua kampung tuh..aihhssss),ade dikir barat,ade nasyid n persembahan nyanyian oleh student lelaki (lagu Lupa by kubor n Cari Jodoh by Wali band)


ni lak muke aku yg menjage kaunter karaoke selepas kaunter di tutup..muahahaha (yg baju biru gelap tu nme die kak maria..yg bju biru cerah nme die syima :D)
aiseymann..muke aku tak nmpak arr..aku ngan kak ila n kak fida duk sebelah mak cik yg tgh nanges ptong bawang tuh..nk kne ptong gji cameraman ni..hihi



ni plak time acara sukaneka..byk je acara sebenarnye,tp malas nak upload pics...huhu..dlm ni ade gak muke aku..tp kabur2.. (tudung itam,baju itam,sluar itam :p)


ntah sape ntah amek pic ni..ngah khusyuk tgk org kne cek..errr..tgk je pon..hihihi


ni la kak ila (tdung pink) n kak fida (tdung itam tp bukan aku :)


kebetulan tukang amek gambar snap pic family angkat aku..kcuali abg acap laa..hihi..
(abg mal,adik n along)


ni plak sambungan family angkat aku..asek nak berkepit je dak2 ni ngan makcik sdare angkat dorang..aihhsss (adik n acik)


pemeriksaan kesihatan


pemeriksaan gigi oleh bakal2 dokter gigi :)


ni lah mak angkat aku @ mek..die baek..best..dan best..hihihi..cyunk mek~~ muahhhxxx~~!! :-*


khusyuk mendengar tklimat mase hari 1st (aku ade tuuuu :p)


menyambut kedatangan VIP (yg lambat setengah jam :) dengan persembahan pencak silat


muke2 pesilat yg bosan mnggu.. (mcm muke kitorg gak..hihihi)


errrr....tak tau pe motif aku letak..tp yg penting aku nk letak pic ni..hik3


bersame AJK2 penting program..muahaha


mase mule2 sampai..senyum2


haaa...ni laa AJK2 penting prgram..tx a lot to dem yg bertungkus lumus menyusun acra..n cngratez jgak..weehuuuuu~~~~ :)

berkumpul kat depan bangunan YAYASAN TERENGGANU sebelum bertolak

at Sekayu Waterfall.. peace~~

ni sorg lagi anak sedare angka aku..kalo td dah tgk along,acik n adik..ni angah die.. pling degil..tp bestt~~ hihi
haaaa...tu la sedikit sebnyak pics yg ade..mmg best laa program nih..rse cam nak tambah hari je..time kitorg balik tu mmg sedeyh giler arr..parent sumer nanges2..amik gambar tak stop (aku laaa..ngan..aaaa..mmber aku.. :D) tx to sume2 yg take part..hopefully,hubungan yg terjalin antara student n penduduk kg tidak akan luput begitu shaja.. :)
aku ade keje lak..kalo ade tambahan nnt aku letak..k laaa...daaaa~~~~ :)

Senin, 06 Juli 2009

tensen2~~

salam...

urghhh..pening2 memikirkan sal yuran nih...cane laa felcra leh byr lambat nih??huhu..hermmm...kang kalo tggu felcra bayar alamat sebulan laa aku tak leh nk msuk lab..dah la sem depan ade skills lab lagi..nak mampos ke ponteng?? tp aku bkn ponteng..aku tak d benarkan masuk..sbb yuran tak bayar...huhu...tp kalo aku byarkan dulu..tkut nnt felcra g bantai bayar kat agen camne?? den dorg trus bayar kat usu?? camne?? mati la aku..2 kali byar yuran..tak banyak pon...RM10,000.00 je lebeyh kurang..tak waras ke aku ckp camni nih?? errrkkkk~~!! sbb banyak la aku tkut..kalo stakat seploh hengget aku tak heran..adik aku pon oleh tlong byarkan dulu..n nak 4 kali bayar pon takpe..ini......................................aihssssss~~~
kalo tiap2 sem nak kne bayar dulu,tak gune laa aku mntak tajaan die..kan3?? (even dpt balik duet..tp terpakse kumpulkan duet jgak..huhu) mne nak cekau..isk3
p/s : kepada En. FELCRA,tlong lah pelajar tajaanmu ini...huhuhu

Jumat, 03 Juli 2009

hangout wit my dearest kazen.. :)

salam...

oleh sbb takde entry yg besh2 nk dipost,so aku pon dengan takde keje mngepost entry yg simple mimple ini..bkn sal ape pon..sal aku hangout ngan kazen aku kat kl after mjlis kawen kak emma aku belah lelaki atau dengan kata yang lain mjlis sambut menantu pada 26hb yang lepas kat shah alam..kitorg 1 family yg besar (yang terdiri drpd byk family belah mak ayah aku) bertolak sehari sebelum tu n stay kat intimed uitm shah alam..

den after mjlis,family yg len sumer balik trgganu trus xcept aku ngan kak lynn aku..saje stay nak jln2 n tgk wayang citer transformers..ngeh2..kitorg stay 2 hari je pon..1st day g midvalley.. ingatkan nak tgk citer transformers tp dah jnji nk kua dting ngn syima kat klcc..so,ktrg bantai tgk citer len iaitu citer hannah montana..takde la best sgt pon..2nd day,seperti yg d janjikan g jln2 kat klcc..jumpe ngan syima n mmber die nme syira..kalo tak silap aku laaa..ni antara pics aku n kak lynn..yg laen cam mlas je nk snap..hihi..
msa ngah tggu my sis dtg amek kat intimed..
ngan anjang..kakak kepada suami kakak sepupu aku belah mak.. :p
jln2 kat midvalley
muke shenget~~~
at klcc...(mcm la tak penah pegi..koq mau foto2 segala~~~ :p)
tp yg mcm mengong,time kat midvalley tu kitorg buat2 'lampi' ngan maen 'THE MOUTH OF TRUTH'...yg masuk tapak tgn kat mulut org batu tu,den nnt kua result sal ntah paper..n aku ngan muke tak malu nak share result aku ngan korang (kazen aku suh~~~ :) hahaha...
THE MOUTH OF TRUTH BERITAHU KAMU BAHAWA :
Perkara yang remeh menghiburkan hati kita kerana perkara remehlah yang menyedihkan hati kita, bersabarlah! (ntah paper laa ayat berbelit camni :)
Anda sangat sensitif dan mempunyai cita rasa yang hebat. (ha ah..sensitif kalo bnde tu aku mmg tak leh blaaa..hebat ke cita rasa aku?? so far cam biase2 je..jge ati btol bnde mesin nih.. :p)
Anda sentiasa berupaya menguasai orang ramai dan situasi. (mestilaaa..senang mase depan nnt..hahaha)
Anda dipengaruhi oleh pandangan orang lain dan persekitaran anda sendiri dalam memilih pasangan hidup. (aku mementingkan family..harap maklum~~)
Berhati-hati dalam terlalu ghairah dalam percintaan, ini boleh membawakan kecelakaan atau tragedi. (damm rite..tp skug aku single..so,no worries..wink2~~)
Anda kadangkala terpaksa bertindak bertentangan dengan hasrat anda dan ini menimbulkan ketegangan dan kebimbangan. (yg ni cam kesinambungan dr result b4 dis..huhuhu)
NILAI (fullmark die 9 * tau..)
Hidup : * * * * * *
Cinta : * * * * *
Nasib : * * * * * *
Kesihatan : * * * * * * * *
Seks : * * * * * * * *
tgk highest mark die tang mane..hahaha..kazen aku bantai gelak guling2 lam midvalley bile tgk result aku (hiperbola berlaku di sini)..mcm laa result die bgus sgt :p..tp takpe laa..drpd takde paper yg nak dipost,bek aku post menatang alah ni..(or daripada post bnde alah ni,baek tak yah post paper terus?? errmmmm *thinking*)
hihi..k laa..dah lewat ni..mak aku suh aku masuk tido..(sbb nak jimat bil letrik..sob3)
chauu~~~

:: IKLAN ::