:: UWANG ::

:: IKUTAN YUKK! ::

Senin, 18 Mei 2009

kenangan di mrsm kuala lipis~~ :)

salam...

tetibe teringat kenangan kat maktab dulu..betape nakalnya aku ktika bergelar pelajar mrsm kuala lipis..mmg tak hengat dunia..~~ : tak bngge pon mnjadi budak nakal,even fames satu maktab (kalo tak caye try arr p sne..wuwuwuwu)

maktab rendah sains mara kuala lipis..lame uuu aku bertape kat sni..dr form 1 till form 5..mcm2 kenangan pahit manis yang aku lalui..(cam jiwang laa plak..huhu) n skug aku duk melayan perasaan mngimbau kmbali kenangan2 yg ade..

frens,foes,teachers,couples,scandals,gossips,sports n memcam lagi laa..byk kowtt..tp antre yg paling aku ingat adalah name FANWIM...email aku ade nme tu..ym lagi..dah ramai org tnye nme ape tuh..ade yg ckp nme pakwe (pleknyeeee nme pakwe aku~~),nme tempat lahir,name jiran sebelah umah,nme mmber baek dan sebagainye..hahaha..acelly,dats my gang's name..bkn gangster ke ape..alaaa..biase laa budak2 nyer prangai..suke men geng2 kat sekolah..~~hihi..n dat FANWIM is stand 4 Farah,Ayu,Nadia,Wani,Ida,Mirah..amek urup depan den cmbind..jdi laa FANWIM..hihi..our frenship is so unique..mse ni la kitorg br nak kenal wat da frenship means..very challenging mse lam geng ni..huhu..tp now sumer dah bz..sebuk ngan hal msing2..smpai aku pon dah tak cntact ngan dorang..kalo cntct pon ngan urup F..yg len tu sgt jarang..n i mish u oll gurlss..damn much..

pe je yg aku wat time ni eh?? errmmmm..sbb bdak bek,so tak ingat lak aku penah lggar dsiplin..wakakaka..tp rse cam pernah..haaaa,ponteng prep petang..tdo lam bilik time prep..ngantuk kot~~ den 'fly' outing..tak amek sign warden pon..tak pon tiru sign warden..hua3..ni kalo sir z bce mau die pggil aku msuk JDM balik..hihi

den teringat lak scandal2 aku kat mktab..hahaha..lawak la plak..mcm2 org yg aku kenal..aku minat org n die minat aku jgak..aku minat org tp tak dilayan..aku tak minat,org minat aku lebeyh2 (perasannnnn~~) n sme2 tak berminat (gadoh kowwtt~~!! :p)..nak ckp sal kapel tu cam segan laa plak..cz kecik lagi pon..kang ade yg cop aku gtal plak..hik3..tp aku kenal istilah kapel tu form 1 lagi..terkapel ngan bf mmber aku..bodoh2~~!! hihihi tp tu sumer mse tak mtured lagi,bdk2..skug dah boleh pk mne elok mne x..n dats y aku single skug~~ wuhuuuuu~~ ;p

form1 n form2 n form3,aku leh dikatekan insan yang baek..tp tak nerd arrr...rapat gak ngan cikgu2..sampaikan aku leh ade 3psg cikgu yg jadik mak bapak angkat aku kat maktab..ngan abah,ibu,papa,mama,umi,abi,sumer ade..dak bek nih~~ ;) ngan aktif lam koQ lagi..aku dulu wakil pingpong maktab..stat f2 till f5..tp tak terer sgt pon..biase2 jekkk~~ hihi..netball jgak..n kdg2 p mnyebok kat court bdminton n bola tampar..kat bola tampar aku takleh nak kecoh sgt..cz aku 'lubuk'..hua3~~

den masuk form 4,carrier aku as a gud student dah mcm berterabur sket..berlagak cam dah besar..mse ni mmg aku agak too much la kot..geng FANWIM dah bersepah cz sumer dah pindah2 maktab..aku geng ngan dak baru..tp takde nme arr..ainaa,fatien,jeah n ili..yg ni yg stick arr..kalo yang tuka2 tu cam byk gak..weii korang!! bila mau jumpaa haaa??? :D..den form 4 n form 5 memperkenalkan aku kpade probs yg lebeh besar yaitu gaduh ngan cikgu2...huaaaaaaaaaaaaaa~~!! dr sebaik2 student,aku jd blcklist kat maktab..tp aku tak mnyalahkan sape2..dah takdir kot nk jd..mmg agak parah laa..tak ckup ngan kapel n gaduh ngan cikgu (tp skug dh ok laa..takde gadoh2 dah..sye syg cikgu sye..hihihi),aku wat hal plak ngan langgar rules..penah skali aku ngan kapel aku serta bberapa pasangan yg lain kne panggil lam surau..berdiri sblah2,ngan dilihat oleh sumer students len..pas2 kne ceramah..malu gilerrrrr..tp aku cam biase wat slumber badak..siap leh snyum2 n menjeling2 agi kat bf aku tuh..wakakaka..mengong tol~~!!n ade gak skali aku kne kejar ngan ustaz ***** cz p trun dewan makan tgh2 malam bute ngan freehair..hahahaha..time tu aku ngan syamin..nak gayut nyer pasal...so,kitorng wat aksi brani mati..skali kantoi ngan ustaz,mmg cam pelesit nek asrama..pas2 mnyorok lam bilik org len..seb bek ustaz x crik..kalo x,mmg abes laa aku..yg pling aku takleh blaa,aku jd heroin lam citer pling hngat kat mktab..kes saman cikgu..bkn aku yg buat pon,tp sbb kes 'tersepak' jek..so nme aku nek skli..ape laa..tak pepasal kne..T_T..tp lme2 (sgt lame) br ok balik..jhat kan?? eh,bukan jhat..nakal sket jek...~~ (skug mamat bf tuh dah jd ex aku..hihi)

wahhh3...tak malu btol aku memperkotakkan katik dri sndri~~ hu3..bkn pe..takde niat nak malukan dri sndri..juz nak suh org len blaja dr pengalaman aku nih..jgn laa buat pe yg aku dah buat..sian ckgu2 kne layan krenah bdak2 'nakal' cam kitorg..hihi..n aku jgak rindukan suasane maktab aku..pagi2 g kelas..tggu org ni org tu..den baru gerak..den brkfast..den blaja..balik kelas,kne p prep ptg lak..den balik bilik borak2 ngan mmber,ptg tdo..tak kua riadah pon kcli ade training..hihi..pas2 mlm kne p prep malam lak..iskkk..rindunyeeeee..even 5tahun asek ulang bnde sme..tp tu la yg mnguatkan rse rindu aku kat mktab~~~~huhu

camni la kot perasaan org yg dah abes blaja kat sekolah..btol ckp akak aku dulu.. "mu akan rindu giler pah mu abih blajo ekg..bek mu rse dulu riang rie blajo kat sekoloh n idup kat asrama..caye laa..sbab aku rse doh ekpong.." hihihi..n aku dah stat rse sumer tu..jhat n nakal mne pon aku kat mktab dulu,n btape aku rse geram giler cz kne blacklist..tp aku rindu jgak nak balik asrama..nak jumpe mmber2 lame..huaaaaaaaa~~!! if i culd turn back time....~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

herrmmmmmmm~~~
(no pic at all..mls nak upload~~ hihihi..tggu aku rjin sket nnt aku upload keyh..kalo nak tgk gak,sile ke FACEBOOK,FRIENDSTER @ MYSPACE aku)
sekiannn~~~~~

4 komentar:

miSs Q™ mengatakan...

ayuuuu...

waaaa..post sdey..
mnyentap jiwa ini..hu3..

rinduu dowh kt mktb..
wp just stay f1-f3..
tp,banyak gle knangan kt sn..huhu..

winduuuuu..uhuk3!!

siti noor edayu mengatakan...

huhu...sgt~~~~~!!
ayu pon rindu gak~~
byk kngan kat sne kan...
hurmmm~~~ :|

ainaaamira. mengatakan...

ayu......hmmm. rindu.

kne diri kat surau. hihihi.
aku kne gok. siap kne bhn bdak2 ni. aku diri tgh2 padie n lemi. pendek do'oh aku. haha. aku diri tgh2 n btol2 dpan ustaz omar. mg skali kan dgn aku mse tu. haha. ngokngek sggh mse tu. pakai telekung~~~~ hahaha.

yu. nok mkn sekut ngan mg. rindu ahhh! T_T

siti noor edayu mengatakan...

hahaha..aku pon rindu gok..
nok mkn megi,mkn nsi lmak ustad wei mlm2..
best kan?? wuwuwuwu

wakaka..aku ingat,aku ingat..
mule2 name aku..
pah2 nme mu ngn padie..
pah2 lemi ngan farah..
pahtu shah ngan muna..
errrr,shah ke?? dok ingat..
tp muna laaa...hihihi

:: IKLAN ::