:: UWANG ::

:: IKUTAN YUKK! ::

Selasa, 19 Mei 2009

amek ati...

salam...

[ini amy]

td amy marah aku...aku takot kalo amy marah..sebab nnt aku takleh nak mkn..sebab nnt aku kecot perot..sebab amy marah..

td amy marah sbb aku kantoikan die ngan tak sngaje lam fb..

dh 2 kali..2 2 tak sngaje..hihi

amy,aku mintak maaf..im sorry,mere piyare..janee doooo~~~ [background music: im sorry-hindustan]

amy,btol aku tak sngaje..org trgganu ckp 'dok sengeleng sket abuk pong...' :D

jnji aku tak buat dah len kali..dis i promise u.. [bckground music: this i promise u-NSYNC]

tp die mrah kejap je..die bkn marah tengking pon..juz potpet2..tp aku tkut jgak..wuwuwu

ni la amy yg mem'potpet2'kan aku td..


[syarifah emirlia bt sawaludin : die comel kan..sape nak nnt mintak no tepon die ngan aku..hihihi]

[p/s: amy takleh mrh aku dh tau..ko dah femes skarang..tu pon kalo ade org belek aku nyer blog laa..ngeh3~~]

tak ptot..tak ptot

salam..
abg epi aku ckp aku jiwang..
cz entry aku kat bwh ni..
mne de..
aku tak jiwang arr..
aku ganas..yeyeahhh~~!!
die suh aku blaja..
baeklah..
aku blaja..
hihi
tp kalo boleh aku nak suh die lenyek2 dlu mamat yg buat aku jd jiwang..hahaha..ganas kan aku????
.......................................................................................................................................
abg epi,adikmu tak bersalah~~~ :)

Senin, 18 Mei 2009

buhsan+borink=jiwang~~

salam..
"ya iya laaa..masak ya iya donggggg..durian aja dibelah bukan dibedongggggg~~~~!!"
hahaha..aku suke sgt sebut bnde alah ni tyme bowrink2..lawak aaaa..~~ :))
tp acelly,sentnce ni ade org yg gtau kat aku..dlu aku tak penah nak sebut penuh ngan btol..
after aku dgr lagu 'bkn superstar by pnynyi2 indon yg aku tak kenal sape',br aku tau cane nak sebot..hihihi..1st tyme dgr,aku gelak vibrate jek..cz aku dgr lam kelas farmako...hua3..
aku rindu nk dgr die sebot ayat ni..rindu nak dgr die nynyi (even sore die takde laa best sgt pon)..rindu nak usik die..rindu nk kne usik ngan die..rindu nak mnje2 ngn die..rindu nak dimanjai ( ;p )..rindu nak borak2 ngan die..rindu nak gelak2 ngan die..rindu nak kua makan ngan die..rindu nak lepak mnum tepi jln ngan die..rindu nak tgk muke die..rindu nak dgr suare die..rindu nak pujuk die..rindu nak dipujuk..rindu nak mkn same2 ngan die..rindu nak gyut lame2 ngan die..rindu nak chat ngan die..rindu serindu rindunya..
tp penah ke die rindu aku mcm aku rindu die?? dulu penah,tp bukan skug..penah ke die syg aku mcm aku syg die?? dulu ye,skug macam tak..hermmmm...
'fikiran dan hati tak pernah sejalan seperti yang kita harapkan..~~'
aku rindu die..tp aku takleh nak gtau die..aku syg die..tp aku segan nak ckp kat die..even pernah rapat,tp tak pernah dekat..aku cube utk melupekan,tp hati tak mau..aku cube nak usir jauh,tp fikiran taknak berganjak..
die tau ke??
.....................
...............
.........
....
..
(its not me..its my feeling..n its still der..unchnge.........)

kenangan di mrsm kuala lipis~~ :)

salam...

tetibe teringat kenangan kat maktab dulu..betape nakalnya aku ktika bergelar pelajar mrsm kuala lipis..mmg tak hengat dunia..~~ : tak bngge pon mnjadi budak nakal,even fames satu maktab (kalo tak caye try arr p sne..wuwuwuwu)

maktab rendah sains mara kuala lipis..lame uuu aku bertape kat sni..dr form 1 till form 5..mcm2 kenangan pahit manis yang aku lalui..(cam jiwang laa plak..huhu) n skug aku duk melayan perasaan mngimbau kmbali kenangan2 yg ade..

frens,foes,teachers,couples,scandals,gossips,sports n memcam lagi laa..byk kowtt..tp antre yg paling aku ingat adalah name FANWIM...email aku ade nme tu..ym lagi..dah ramai org tnye nme ape tuh..ade yg ckp nme pakwe (pleknyeeee nme pakwe aku~~),nme tempat lahir,name jiran sebelah umah,nme mmber baek dan sebagainye..hahaha..acelly,dats my gang's name..bkn gangster ke ape..alaaa..biase laa budak2 nyer prangai..suke men geng2 kat sekolah..~~hihi..n dat FANWIM is stand 4 Farah,Ayu,Nadia,Wani,Ida,Mirah..amek urup depan den cmbind..jdi laa FANWIM..hihi..our frenship is so unique..mse ni la kitorg br nak kenal wat da frenship means..very challenging mse lam geng ni..huhu..tp now sumer dah bz..sebuk ngan hal msing2..smpai aku pon dah tak cntact ngan dorang..kalo cntct pon ngan urup F..yg len tu sgt jarang..n i mish u oll gurlss..damn much..

pe je yg aku wat time ni eh?? errmmmm..sbb bdak bek,so tak ingat lak aku penah lggar dsiplin..wakakaka..tp rse cam pernah..haaaa,ponteng prep petang..tdo lam bilik time prep..ngantuk kot~~ den 'fly' outing..tak amek sign warden pon..tak pon tiru sign warden..hua3..ni kalo sir z bce mau die pggil aku msuk JDM balik..hihi

den teringat lak scandal2 aku kat mktab..hahaha..lawak la plak..mcm2 org yg aku kenal..aku minat org n die minat aku jgak..aku minat org tp tak dilayan..aku tak minat,org minat aku lebeyh2 (perasannnnn~~) n sme2 tak berminat (gadoh kowwtt~~!! :p)..nak ckp sal kapel tu cam segan laa plak..cz kecik lagi pon..kang ade yg cop aku gtal plak..hik3..tp aku kenal istilah kapel tu form 1 lagi..terkapel ngan bf mmber aku..bodoh2~~!! hihihi tp tu sumer mse tak mtured lagi,bdk2..skug dah boleh pk mne elok mne x..n dats y aku single skug~~ wuhuuuuu~~ ;p

form1 n form2 n form3,aku leh dikatekan insan yang baek..tp tak nerd arrr...rapat gak ngan cikgu2..sampaikan aku leh ade 3psg cikgu yg jadik mak bapak angkat aku kat maktab..ngan abah,ibu,papa,mama,umi,abi,sumer ade..dak bek nih~~ ;) ngan aktif lam koQ lagi..aku dulu wakil pingpong maktab..stat f2 till f5..tp tak terer sgt pon..biase2 jekkk~~ hihi..netball jgak..n kdg2 p mnyebok kat court bdminton n bola tampar..kat bola tampar aku takleh nak kecoh sgt..cz aku 'lubuk'..hua3~~

den masuk form 4,carrier aku as a gud student dah mcm berterabur sket..berlagak cam dah besar..mse ni mmg aku agak too much la kot..geng FANWIM dah bersepah cz sumer dah pindah2 maktab..aku geng ngan dak baru..tp takde nme arr..ainaa,fatien,jeah n ili..yg ni yg stick arr..kalo yang tuka2 tu cam byk gak..weii korang!! bila mau jumpaa haaa??? :D..den form 4 n form 5 memperkenalkan aku kpade probs yg lebeh besar yaitu gaduh ngan cikgu2...huaaaaaaaaaaaaaa~~!! dr sebaik2 student,aku jd blcklist kat maktab..tp aku tak mnyalahkan sape2..dah takdir kot nk jd..mmg agak parah laa..tak ckup ngan kapel n gaduh ngan cikgu (tp skug dh ok laa..takde gadoh2 dah..sye syg cikgu sye..hihihi),aku wat hal plak ngan langgar rules..penah skali aku ngan kapel aku serta bberapa pasangan yg lain kne panggil lam surau..berdiri sblah2,ngan dilihat oleh sumer students len..pas2 kne ceramah..malu gilerrrrr..tp aku cam biase wat slumber badak..siap leh snyum2 n menjeling2 agi kat bf aku tuh..wakakaka..mengong tol~~!!n ade gak skali aku kne kejar ngan ustaz ***** cz p trun dewan makan tgh2 malam bute ngan freehair..hahahaha..time tu aku ngan syamin..nak gayut nyer pasal...so,kitorng wat aksi brani mati..skali kantoi ngan ustaz,mmg cam pelesit nek asrama..pas2 mnyorok lam bilik org len..seb bek ustaz x crik..kalo x,mmg abes laa aku..yg pling aku takleh blaa,aku jd heroin lam citer pling hngat kat mktab..kes saman cikgu..bkn aku yg buat pon,tp sbb kes 'tersepak' jek..so nme aku nek skli..ape laa..tak pepasal kne..T_T..tp lme2 (sgt lame) br ok balik..jhat kan?? eh,bukan jhat..nakal sket jek...~~ (skug mamat bf tuh dah jd ex aku..hihi)

wahhh3...tak malu btol aku memperkotakkan katik dri sndri~~ hu3..bkn pe..takde niat nak malukan dri sndri..juz nak suh org len blaja dr pengalaman aku nih..jgn laa buat pe yg aku dah buat..sian ckgu2 kne layan krenah bdak2 'nakal' cam kitorg..hihi..n aku jgak rindukan suasane maktab aku..pagi2 g kelas..tggu org ni org tu..den baru gerak..den brkfast..den blaja..balik kelas,kne p prep ptg lak..den balik bilik borak2 ngan mmber,ptg tdo..tak kua riadah pon kcli ade training..hihi..pas2 mlm kne p prep malam lak..iskkk..rindunyeeeee..even 5tahun asek ulang bnde sme..tp tu la yg mnguatkan rse rindu aku kat mktab~~~~huhu

camni la kot perasaan org yg dah abes blaja kat sekolah..btol ckp akak aku dulu.. "mu akan rindu giler pah mu abih blajo ekg..bek mu rse dulu riang rie blajo kat sekoloh n idup kat asrama..caye laa..sbab aku rse doh ekpong.." hihihi..n aku dah stat rse sumer tu..jhat n nakal mne pon aku kat mktab dulu,n btape aku rse geram giler cz kne blacklist..tp aku rindu jgak nak balik asrama..nak jumpe mmber2 lame..huaaaaaaaa~~!! if i culd turn back time....~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

herrmmmmmmm~~~
(no pic at all..mls nak upload~~ hihihi..tggu aku rjin sket nnt aku upload keyh..kalo nak tgk gak,sile ke FACEBOOK,FRIENDSTER @ MYSPACE aku)
sekiannn~~~~~

Sabtu, 16 Mei 2009

a very hepi (belated) besday to my kak long~~ :)

salam...

hihihihi..hehehehe..ttbe rse nak tergelak..sbb rse mcm dah buat salah yg tak disengajekan..dan terlupe~~ kuikuikui...

acelly aku terlupe nak msukkan besday kak long aku lam blog ari tuh..so TERbelated plak..bkn pe..aku penah ckp nak masukkan lam blog every birthday yang disambut oleh my family mmbers..so,kak long nyer besday dah lepas..tp lupe nak masukkan..bz study kowwwttt...nk exam le katekan~~ :D
dis is our kak long..her name is era mayuza binti endut..work as a teacher at johor..born on 9th may 19--...bkn lupe..sje nak rahsiekan umo bliau yang agak tue...wakakaka..n she's pregnant now..due date on dis june..cant wait to see her lil baby..

sooooo...semuga pjg umo dan dirahmati selalu,dimurahkan rezeki,dikurniakan anak2 yg baek mcm aunty die nih..:)
k laa..sekadar nak memenuhi janji..dan janji tersebut telah ditepati..ngeh3~~
have a wnderful years ahead,dear sis..cheers~~~

Selasa, 12 Mei 2009

gua mau pulang~~~

salam..
its not like im not trying to do my best to stop dis feeling from burst out..tp makin lame aku rse makin tertekan..makin stress ngan probs yang tak abes2..tu bru bergelar student..tak bergelar doktor..isteri..ibu..n bla bla bla lagi..
aduyaiii..nape nak kne telan sumer bnde ni..??xcukup ke aku rse 2tahun yg lepas??im so tired of thinking..damn tired..tanak pk..kalo boleh aku tanak pk..sgt tanak pk..tp apekan daye..its keep haunting me..nak je rase tebalkan muke..luahkan sumer..tp nak ke die dgr??tau x betape pedihnye hati bile diperkotakkan katik..aku tau aku tak sematang die dlm berpk..tp im a human..not a superhuman..kalo lah bleh mati n idup semula..n lupekan sumer tentang die..kalo la i can turn back time,i wont let myself get into dis trble anymore..wuwuwuwuwu..
salah aku ke cz too rush in making dcsion?? myb salah aku..tp......paham ke die camne feeling of waiting?? im not dat stupid..waiting 4 smething yg aku sndri tak paham n xpasti..n die sndri tak pernah nak paham..n tak pernah nak pastikan..u gives me hopes..but u nver realize wut dat hopes mean itself..
i noe u noe im watching u..dats y u keep doing things n set it up..dats y i dcde to take my eyes off from u,n its really hurt..but den i cant see wat im looking for..im lost..did u noe dat?? i think so..but its u..ego..cz u think u r more mtre den me..but still i want it..i still thinking bout it..everything yang terjd its not wut i want..its juz happend..but dats not mean im forgetting u..cz u r still in me..i ve told u my feeling..n u noe dat..
n now,i juz want u 2 noe dat im tired of thinking bout u..so tired..but its keep haunting me..i dunt noe wut else can i do..its really hurt..u gives me smthing dat i want,den u wanna it back in hurry..u told me dat u cant trust me juz looking at my wall..but u nver ask me myself..how cme u said dat to me?? huhu..pliss..i cant stand of dis feeling anymore..
aku pon plek nape bnde ni boleh jd agak parah..padahal bnde ni tak lme..sgt sekejap..tp dalam sekejap tu laa die berjaye curik bnde yang aku tak penah nak kasi btol2 kat org len..jhat ke die?? baek sgt ke aku?? aku rse die yg tak baek..but still i want it..
and ol these stupid probs makes me wanna cry..
dan membuatkan aku ingin pulang ke malaysia cepat2~~~~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
huhuhuhu...

kecapekan~~

salam...
dah lame tak update blog ni...
tp kali ni ade entry bru..
yang bertajuk : AKU PINDAH UMAH.. :)
yg bestnye,aku pindah both umah aku kat mesia n medan nih..
kalo kat mesia aku tak join arr cz aku tak balik kowwtttt~~ T_T
dlu aku duk kuala terengganu..daerah batu 6..
n now aku dah pindah kampung aku sndri iaitu kuala berang..
mintak2 laa best~~!!
even aku jarang balik umah~~ -_-'
n kat medan ni plak aku pindah umah jgak..
dr umah kos ke umah teres..
quite big..
cam umah laa..
bukan bilik or hostel or wut..
more cmftable cmpre to da umah kos yg bilik semate2..
aku pindah ngan ana n amy cz ayaa n syima dah duk skali..
dah la pindah tgh2 malam..
siap pindah barang sumer kul 2pagi kowtt..
tu waktu medan..
waktu mesia kul 3pg laa..
tx a lot to ayaa,syima,amar,daim,jijie n abg afif yang byk mmbntu..
muahhhhxxx~~ :-*
(abg afif kasik pinjam kereta die utk angkut brg.. :p )
siap kemas2 barang lam umah n so on lam pkul 6pgi..
seb bek cuti..
huhuhu..
den misi mencari brg umah pon bermula..
alat2 masak,pinggan,periuk,sudu,garfu,beras,sayur,daging,ayam,susu n bla bla bla sumer kne beli..
uihhhssss...cam tanak balik mesia n menetap di medan plak aku rse..
kuikuikui..
tp okla..so far umah ni ok..or best..
sape2 yg rse nak dtg melawat tu sile laa..
jemput2..
n jgn lupe bwak float..
mcD dekat jek~~~
ngeeeeee~~~
cauuuu~~!!

Sabtu, 02 Mei 2009

sedih lagi~~ :(

salam...

ermmm...
asik sedeh je aku ni..ape laa..xkuat langsung..-_-'

ermmm..
mst la sedeh..takleh join kakak aku kawen..
errr,i mean xleh join mjlis kakak aku kawen..
ari tu berie aku nak balik..
skli cek2 jdual cam xdpt..

ermmm..
ari tu yg mjlis my oldest sista pon xdpt tgk..
2nd sista pon tak dpt gak..
kalo naseb bek,myb leh tgk belah llki nyer mjlis..
tp kalo ttbe jdual tukar lagi..??
perlu ke aku cabut lari..??
perlu ke..?? T_T

ermmm..
dah la kepale ngah berserabut..
everything is seems not in da ryte cndtion..
ngan umah,duet,exam,stdy..n bla bla bla...

ermmm..
its not like im not trying 2 put everything on their line..
but...its meesed up..
n i dunt feel i cant take it anymre..
sgt takleh blaa bile perasaan ngah bertrabur..

ermmm..
tx God..
i have my frens n family...
der r very spprtive..
i love u guys.. :-*

errmmmmmm.....

:: IKLAN ::